Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:29 | 16/05/2023

Μία νέα εποχή αρχίζει για την εκπαίδευση των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με την άφιξη στην Καλαμάτα των δύο πρώτων από τα υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346.

Τα νέα αεροσκάφη θα σηκώσουν το βάρος της εκπαίδευσης των νέων Ιπταμένων, οι οποίοι πλέον θα είναι πιο εύκολο να μεταβούν πιο εύκολα στα κυρίως αεροσκάφη του στόλου, τα F-16, τα Mirage 2000, τα Rafale και μελλοντικά F-35.

Διαβάστε επίσης

Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, τόνισε ότι η άφιξη των αεροσκαφών είναι σημαντικό ορόσημο στη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, ενός μακροχρόνιου στόχου για την Πολεμική Αεροπορία.

Με τη συμφωνία με το Ισραήλ, θα υποστηριχτούν 25 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A και θα ενοικιαστούν άλλα 10 M-346 που θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα T-2 B/C. Οι πιλότοι θα εκπαιδεύονται και στο έδαφος με υπερσύγχρονούς εξομοιωτές.

Πέρα από τη βασική και εισαγωγική εκπαίδευση, τα νέα M346 θα δώσουν τη δυνατότητα στους Ιπταμένους να εξοικειωθούν με τακτικές που θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον σε αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΑ.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis