Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αστυνομικοί «έλιωσαν» ένα πανάκριβο περιπολικό
14:41 | 11/11/2023

Όχι μόνο ανεπιτυχής αλλά και καταστροφική ήταν η προσπάθεια επιβολής του νόμου για το αστυνομικό πλήρωμα μιας Alpine A110.

Αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά σπάνιο «θέαμα» ήρθαν οι οδηγοί που βρέθηκαν στον γαλλικό αυτοκινητόδρομο A32, στο τμήμα κοντά στην πόλη Besancon, το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου μια Alpine A110 της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας είχε την δική της «άτυχη» στιγμή με το κεντρικό στηθαίο του αυτοκινητόδρομου.

Η Alpine A110 είναι το ταχύτερο περιπολικό στη Γαλλία και χρησιμοποιείται από την Εθνική Χωροφυλακή της χώρας ως όχημα ταχείας επέμβασης. Μια τέτοια επέμβαση ήταν που οδήγησε και στο ασυνήθιστο για τα δεδομένα των Γάλλων ατύχημα από το οποίο ευτυχώς προέκυψαν μόνο υλικές ζημιές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με αναφορές γαλλικών μέσων το πλήρωμα της «τραυματισμένης» πλέον Alpine A110 της Εθνικής Χωροφυλακής προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό για να αναγκάσει ένα άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν υπερβολικά γρήγορα να μειώσει ταχύτητα.

Για άγνωστο λόγο ο οδηγός του γαλλικού coupe έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να έρθει σε επαφή με το κεντρικό στηθαίο, το οποίο του προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Ευτυχώς όμως οι ζημιές ήταν μόνο υλικές, καθώς δεν τραυματίστηκε ούτε ο οδηγός αλλά ούτε ο συνοδηγός, ενώ δεν υπήρξε επαφή ούτε με κάποιο άλλο όχημα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον δρόμου, συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινήτου που κινούνταν εκείνη την ώρα με υπερβολική ταχύτητα.

Σε κάθε περίπτωση η ειδική εκπαίδευση που περιλαμβάνει οδήγηση και σε περιβάλλον πίστας, από την οποία περνούν όλα τα πληρώματα των Alpine A110, δεν έδειξε να έχει αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στη γαλλική Αστυνομία «υπηρετούν» 26 Aplpine A110, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μοντέλο της μονάδας Ταχείας Επέμβασης εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα. Πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2022 με ένα Megane RS.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis