Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 22/06/2023

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι οι πιο κακοπληρωμένοι - Πιο πολλά παίρνουν Αλβανοί και Βούλγαροι - Λαμβάνουν τη μικρότερη αποζημίωση απ' όλους τους συναδέλφους των συμμαχικών χωρών που συμμετέχουν στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 21/06/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Διαβάστε επίσης

Σε δυσμενή θέση, τη χειρότερη από όλους τούς συναδέλφους τους στις συμμαχικές χώρες, σε ό,τι αφορά την οικονομική αποζημίωση βρίσκονται τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στον νατοϊκό σχηματισμό μάχης ενισχυμένης δραστηριότητας επαγρύπνησης στη Βουλγαρία, τον αποκαλούμενο NATO eVA BG BGR (Enhanced Vigilance Activity Battlegroup Bulgaria).

Ο εν λόγω σχηματισμός μάχης, επιπέδου ενισχυμένου τάγματος, είναι ένας από τους επιπλέον τέσσερις που η Συμμαχία αποφάσισε να αναπτύξει για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγάς της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα, η ημερήσια οικονομική αποζημίωση που καταβάλλεται στα στελέχη, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, ανέρχεται σε 50 ευρώ (42 ευρώ αφαιρουμένων και φορολογίας), αποτελώντας τη χαμηλότερη που καταβάλλεται από όλες τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στον σχηματισμό.

Συγκεκριμένα στο NATO eVA BG BGR συμμετέχουν, ακόμη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ιταλία, με χαμηλότερη αποζημίωση τα 69 ευρώ, άνευ κρατήσεων και φορολογίας, καθώς και η Ρουμανία, η οποία καταβάλλει στα στελέχη της ελάχιστη ημερήσια αποζημίωση, που ανέρχεται σε 120 ευρώ άνευ κρατήσεων και φορολογίας.

Αξιοπερίεργο είναι, επίσης, ότι η συμμετοχή στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR εξαιρέθηκε από την προσαύξηση που πρόσφατα καθορίστηκε για όλες τις αποστολές - ειδικές αποστολές εκτός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR εγκρίθηκε με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στις 11 Μαΐου 2022, αρχικά με διάρκεια ανάπτυξης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 και με δυνατότητα παράτασης εφόσον αποφασιστεί η χρονική επέκταση της αποστολής.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, με έμφαση τονιζόταν ότι «η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο NATO eVA BG BGR αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή τούς στην ενίσχυση της αμυντικής διάταξης, της συνοχής και της αποτρεπτικής ικανότητας της Συμμαχίας, καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε διασυμμαχικό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 αναχώρησε για το Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας, για να ενταχθεί στο NATO eVA BG BGR, μια διμοιρία αντιαρματικών (Α-Τ) και επιτελείς της εδρεύουσας στο Πολύκαστρο 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (Μ/Κ ΤΑΞ) -«Σύνταγμα Κυδωνιών».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis