Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
as
13:19 | 15/04/2023

Το Portland State University επέστρεψε αθόρυβα τα όπλα στους αστυνομικούς της πανεπιστημιούπολης του, σχεδόν τρία χρόνια μετά τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στην πόλη του Όρεγκον που οδήγησαν στην απαγόρευση των ένοπλων αστυνομικών περίπολων.

«Δυστυχώς, το περιβάλλον γύρω από την πανεπιστημιούπολη έχει αλλάξει από τότε», είπε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Στίβεν Πέρσι σε ανακοίνωση του, αναφέρει το Fox News.

Διαβάστε επίσης

Ο Πέρσι ανέφερε την αύξηση της εγκληματικότητας, την αύξηση των όπλων κοντά στην πανεπιστημιούπολη και την έλλειψη υποστήριξης από το αστυνομικό γραφείο του Πόρτλαντ για την αλλαγή πολιτικής.

Φοιτητές ακτιβιστές ασκούσαν πιέσεις για χρόνια για να αφοπλιστεί η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης. Στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων του 2020, η Πολιτεία του Πόρτλαντ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί της θα σταματήσουν να φέρουν όπλα στις περιπολίες τους.

«Μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματική δουλειά χωρίς όπλα», είχε πει ο επικεφαλής ασφάλειας της πανεπιστημιούπολης του PSU, Willi Halliburton, στο The Oregonian εκείνη την περίοδο. «Ξέρω ότι οι αστυνομικοί μας είναι ικανότατοι και μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εξίσου καλά χωρίς τη χρήση όπλου».

Το PSU ανέστρεψε την απόφαση του στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το The Oregonian.

«Πρόσφατα, οι αστυνομικοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλα άτομα στην πανεπιστημιούπολη», είπε ο Χάλιμπερτον. «Αυτό με έκανε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να επαναφέρω τις ένοπλες περιπολίες στην πανεπιστημιούπολη».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis