Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Οι αστυνομικοί στην Οκλαχόμα δεσμεύονται να προσέχουν τα σπίτια των πολιτών όταν φεύγουν σε ταξίδι
17:59 | 14/04/2024

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μουρ στην κομητεία Οκλαχόμα των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Operation House Watch».

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, όταν οι κάτοικοι του Μουρ φεύγουν για ταξίδι - είτε για σύντομο είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - η αστυνομία μπορεί να φροντίσει, ώστε να είναι ασφαλές το σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης

Το νέο αυτό πρόγραμμα βασίζεται στην ουσία σε εθελοντές και προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας στους κατοίκους της πόλης. Το νέο πρόγραμμα πρόκειται να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Μουρ όσο λείπουν σε κάποιο ταξίδι.

«Αυτό μπορεί να συνεπάγεται απλώς έλεγχο των θυρών και επιβεβαίωση ότι δεν έχουν σπάσει τα παράθυρα του σπιτιού κι ότι γενικώς φαίνονται να είναι όλα όπως πρέπει», ανέφεραν οι αρχές.

Οι εθελοντές θα παρακολουθούν για συγκεκριμένους χρόνους τα σπίτια που αναλαμβάνουν μέσα από τα οχήματα τους και επίσης θα περάσουν από κατάλληλη εκπαίδευση προετοιμάζοντας τους για οποιαδήποτε τυχόν κατάσταση.

"Οι πρώτοι μας εθελοντές έχουν ήδη εκπαιδευτεί να βλέπουν και να παρατηρούν συγκεκριμένα πράγματα των πραγμάτων και θα συνεργάζονται στενά με τους αστυνομικούς μας σε καθημερινή βάση ήδη".

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται κατόπιν αιτήματος των κατοίκων δωρεάν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis