Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:57 | 05/06/2024

Εχθές υπεγράφη ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας  (δείτε περισσότερα εδώ)

Διαβάστε επίσης

Κατά την υπογραφή του ανωτέρω Μνημονίου έγιναν και σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν προσλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως σε λίγες μέρες προκηρύσσεται η πρόσληψη επιπλέον 300 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης και ανταπόκρισης  σε σημεία όπου απαιτείται, ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμος προχωρά στην πρόσληψη επιπλέον 180 νέων δημοτικών αστυνομικών.

 

«Ναι» του ΣτΕ στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για 300 προσλήψεις ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. για καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων

Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για τη σύσταση 300 οργανικών θέσεων ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα περιπολούν στους δρόμους για αστυνόμευση.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών κατά 300.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών αποσκοπεί στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Tο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 53/2024 γνωμοδότησή του  έκρινε νόμιμο το σχέδιο διατάγματος.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΣτΕ η αύξηση των οργανικών θέσεων, όπως αναφέρει η αρμόδια οικονομική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκαλεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ύψους 28.569.130 ευρώ για την τετραετία 2024-2028 σε βάρος των πιστώσεων των ειδικών φρουρών.

Το Ε΄ Τμήμα έκρινε ότι η κάλυψη της σχετικής δαπάνης είναι νόμιμη και σωστά συνυπογράφεται το σχέδιο διατάγματος από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis