Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11
13:00 | 28/03/2023

«Άνοιξε» σήμερα επίσημα η «αυλαία» του ετήσιου Παγκοσμίου Συνεδρίου «Γυμναστική για Όλους» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Αθήνα και διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Τη Δευτέρα (27/3) πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η τελετή υποδοχής, στην οποία υψηλοί προσκεκλημένοι ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκπρόσωποι της περιφέρειας και πολλοί άλλοι φίλοι του αθλήματος. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), που είναι χορηγός Επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συνεδρίου συνομίλησε με τον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο συνέδριο λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. 

Διαβάστε επίσης

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα Παγκόσμιο Συνέδριο διεξάγεται στην Ελλάδα. Στη χώρα μας θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι από 44 χώρες και τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα είναι πολλά. Τόσα χρόνια προσπαθούμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας στην εξωστρέφεια, φέρνοντας μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι εξίσου σημαντικό, επίσης όταν διεξάγονται τέτοιου είδους συνέδρια». 

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ δεν έκρυψε τη χαρά του, για την πρωτοβουλία της ΕΓΟ και ταυτόχρονα ανέλυσε τα οφέλη που έχει η χώρα μας: «Το πλέον σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες ότι η χώρα μας είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα είναι δραστήρια. Ενα Παγκόσμιο συνέδριο φέρνει στην χώρα μας όλους τους αξιωματούχους από πολλά κράτη. Γνωρίζουν την Ελλάδα και φυσικά φεύγουν με αίσθημα ικανοποίησης και θέλουν να γυρίσουν ξανά. Αυτό μας βοηθάει και στην ανάληψη διοργανώσεων και φυσικά βοηθάει την τοπική κοινωνία. Ο αθλοτουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που αξίζει να επενδύσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια αυτές οι προσπάθειες γιατί αναδεικνύουν τις αξίες της χώρας και άπαντες έχουν πολλαπλό κέρδος».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis