Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:39 | 19/03/2023

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 101 φορές έδωσε αίμα στην αιμοδοσία του Πατριαρχείου Ρουμανίας «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!», ο χωροφύλακας Maramureş Barabaș Cosmin ο οποίος έλαβε διάκριση από τον Πατριάρχη Δανιήλ.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το καλό που έγινε στους συνανθρώπους του, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ του πρόσφερε το παράσημο «Sanctus Stephanus Magnus».

Η διάκριση του απονεμήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Παρεκκλήσι της Επιθεώρησης Χωροφυλακής Baia Mare μέσω του ιερέα Ciprian Ioniţă, ο οποίος είναι συντονιστής στον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό Τομέα του Πατριαρχείου .

Ο έντοστολος αξιωματικός της Χωροφυλακής  Barabaș Cosmin δίνει αίμα τακτικά, περίπου τέσσερις φορές το χρόνο, από το 1999 μέχρι σήμερα. «Για τον συνάδελφό μας η παρουσία στο Κέντρο Αιμοσοδίας δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Ξεπέρασε το όριο των 100 αιμοδοσιών και δεν έχει σκοπό να σταματήσει εκεί, έχοντας επίγνωση της σημασίας αυτής της καλοπροαίρετης χειρονομίας. Ο Cosmin δεν είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εθελοντικής συμμετοχής, όπως και αυτός, υπάρχουν πολλοί άλλοι συνάδελφοι που μπορούν να είναι περήφανοι για την κάρτα δωρητή τους… Οι χωροφύλακες του Maramureş πρότειναν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα για την αναπλήρωση των εθνικών αποθεμάτων, κατανοώντας ότι αυτή η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία βαρέως ασθενών, για τους οποίους κάθε σταγόνα αίματος ισοδυναμεί με ζωή», αναφέρει η  Χωροφυλακή της κομητείας Maramureş.

Η Ρουμανική Χωροφυλακή είναι συνεργάτης του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην εκστρατεία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!».

Πηγή: basilica,  orthodoxianewsagency.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis