Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
22:44 | 03/06/2023

Λίγες ημέρες μετά τη λήξη της τετραετούς τιμωρίας του, για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο Γιάννης Κυριαζής επέστρεψε στη δράση και πραγματοποίησε τις πρώτες του βολές, στο φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος», στην Τρίπολη.

Ο δεύτερος καλύτερος Ελληνας ακοντιστής όλων των εποχών (πίσω από τον Κώστα Γκατσιούδη) είχε καλύτερη βολή στα 75.90μ. επίδοση που πέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα έριξε 75,12μ. και 73,11μ., αλλά μετά την τρίτη βολή επέλεξε να σταματήσει, καθώς λόγω βροχής ο διάδρομος του ακοντισμού γλιστρούσε.

Ο Κυριαζής αναμένεται να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στη διάρκεια του μήνα, προκειμένου να ξαναβρεί ρυθμό, αλλά και για να συμπληρώσει τους πέντε απαιτούμενους που θα τον βάλουν στο παγκόσμιο ranking και θα του δώσουν το δικαίωμα να διεκδικήσει θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο 27χρονος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Εαρινό Πρωτάθλημα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες.

Στους ίδιους αγώνες, ο Άγγελος Μαντζουράνης αναδείχθηκε νικητής στη σφυροβολία Κ20 με βολή στα 78,30μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, αλλά και τη δεύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία του.

Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπαναστασίου με 73,65μ. και τρίτος ο Σοφοκλής Κουβεδάκης με 66,96μ., επίδοση πολύ κοντά στα 67,00μ., που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών Κ20, πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Βαλεντίνα Δρακοπούλου, που με 62,98 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κι έγινε η όγδοη αθλήτρια της Ευρώπης στην κατηγορία της. Η Μαρία Μαγκούλια ήταν νικήτρια σήμερα στη σφαιροβολία με φετινό ρεκόρ 15,07μ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis