Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗς
19:14 | 28/12/2022

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία στήριξης προς το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ανέλαβαν δήμαρχοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Ανόβερου, του Παρισιού και της Φλωρεντίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities, θα πάρουν μέρος σε συζήτηση με το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σχετικά με τον κεντρικό ρόλο και τη συνεργασία των πόλεων σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν διαδικτυακά δήμαρχοι από τις ευρωπαϊκές πόλεις Λιντς (Αυστρία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Ουτρέχτη (Ολλανδία) και Αμβούργο (Γερμανία).

Υπενθυμίζεται, ότι έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, επιβλήθηκε στο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κ. Ιμάμογλου, ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του. Η απόφαση προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και εκτός συνόρων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis