Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ισραηλ
12:43 | 18/03/2024

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί «άμεσα» από την περιοχή του νοσοκομείου αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις λίγο πριν το ξημέρωμα, δήλωσε εκπρόσωπός του σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

«Έκκληση προς όλους που βρίσκονται εκεί και τους εκτοπισμένους στη συνοικία αλ-Ριμάλ, το νοσοκομείο αλ-Σίφα και τις γύρω περιοχές: για την ασφάλεια σας, πρέπει άμεσα να εγκαταλείψετε την περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος στα αραβικά.

Διαβάστε επίσης

Ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να κινηθούν «προς τα δυτικά», δηλαδή προς τη θάλασσα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δρόμο κατά μήκος των ακτών «προς τον νότο έως την ανθρωπιστική ζώνη αλ-Μαουάσι», που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην περιοχή έγινε ρίψη φυλλαδίων με το ίδιο μήνυμα. «Βρίσκεστε σε μια επικίνδυνη περιοχή συγκρούσεων», ανέφεραν τα φυλλάδια.

Οι μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν από το ξημέρωμα γύρω από αυτό το νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις 15 Νοεμβρίου. Στην τελευταία του ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο στρατός ανέφερε ότι «συνεχίζει να διεξάγει στοχευμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του νοσοκομείου αλ-Σίφα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis