Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 20/06/2023

Ο γιος του αείμνηστου δημιουργού κόμικ, Τζακ Κίρμπι, επέκρινε έντονα το νέο ντοκιμαντέρ της Disney+ για τον Σταν Λι.
Η νέα ταινία με τίτλο «Stan Lee» εξετάζει την ανάδειξη του αείμνηστου καλλιτέχνη κόμικ, αλλά σε δήλωσή του ο γιος του Κίρμπι την χαρακτηρίζει «τον μεγαλύτερο φόρο τιμής του Σταν Λι στον εαυτό του».

Ο Κίρμπι ήταν πολύ γνωστός για τη συμβολή του στη δημιουργία πολλών γνωστών χαρακτήρων της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των Captain America, Iron Man, Fantastic Four και Black Panther.

Διαβάστε επίσης

 «Δεν είναι κάποιο μεγάλο μυστικό ότι πάντα υπήρχε διαμάχη σχετικά με τους ρόλους που έπαιξαν στη δημιουργία και την επιτυχία των χαρακτήρων της Marvel» ανέφερε ο Νιλ Κίρμπι για τον πατέρα του και τον Σταν Λι σε δήλωση που κοινοποίησε η κόρη του, Τζίλιαν. «Ο Σταν Λι είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο εταιρικό μεγάφωνο και τα μέσα ενημέρωσης και τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τους δικούς του μύθους σχετικά με τη δημιουργία των χαρακτήρων της Marvel. Έγινε η φωνή της Marvel. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί και είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Σταν Λι είχε περιορισμένη γνώση της ιστορίας, της μυθολογίας ή της επιστήμης. Από την άλλη πλευρά, οι γνώσεις του πατέρα μου για αυτά τα θέματα,  τις οποίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε προσωπικά εγώ και πολλοί άλλοι, ήταν εκτεταμένες. Ο Αϊνστάιν το συνόψισε καλύτερα: ”Περισσότερη γνώση, λιγότερο εγώ. Λιγότερη γνώση, περισσότερο εγώ”» είπε ο Νιλ Κίρμπι.

«Αν κοιτάξετε μια λίστα και το χρονοδιάγραμμα των χαρακτήρων της Marvel από το 1960 έως το 1966, περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των βασικών χαρακτήρων της Marvel κατά τη διάρκεια της θητείας του Λι, θα δείτε το όνομα του Λι ως συνδημιουργού σε κάθε χαρακτήρα, με εξαίρεση τον Silver Surfer, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τον πατέρα μου» σημείωσε και σχολίασε: «Να υποθέσουμε ότι ο Λι είχε ρόλο στη δημιουργία κάθε χαρακτήρα της Marvel; Πρέπει να υποθέσουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε άλλος συνδημιουργός που μπήκε στο γραφείο και είπε: ”Σταν έχω μια υπέροχη ιδέα για έναν χαρακτήρα!” Σύμφωνα με τον Λι ήταν πάντα δική του η ιδέα». 

«Ο πατέρας μου αποσύρθηκε από τα κόμικς στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και πέθανε το 1994. Ο Λι είχε πάνω από 35 χρόνια αδιαμφισβήτητης δημοσιότητας, φυσικά, με την υποστήριξη και την ευλογία της Marvel καθώς ενίσχυε το εμπορικό σήμα της Marvel ως παρενέργεια της ενίσχυσης του εαυτού του» προσέθεσε ο Νιλ Κίρμπι.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis