Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:17 | 11/02/2024

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη δέχθηκε ο επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμιδάς, "ο οποίος επέδειξε επαγγελματισμό και ψυχραιμία στη διαχείριση κατάστασης ανάγκης ως εκπαιδευτής, σε πτήση με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38", στο πλαίσιο του προγράμματος Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) που διεξάγεται στην αεροπορική βάση Sheppard στο Wichita Falls του Τέξας. Αυτό έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι -όπως έγραψε το Cosmos Philly της ελληνοαμερικανικής κοινότητας από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ-, ο επισμηναγός Παλαμίδας προσγείωσε με επιτυχία αεροσκάφος T-38 το οποίο είχε δεχθεί χτύπημα από πουλί που είχε προκαλέσει βλάβη του κινητήρα και δομική βλάβη, σώζοντας τις ζωές του πληρώματος και αποτρέποντας ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης

 

Για την εξαιρετική γενναιότητα και ικανότητά του στη διαχείριση αυτής της έκτακτης κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τιμήθηκε με το διάσημο 80th Flying Training Wing Aviation Well Done βραβείο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis