Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:58 | 07/06/2024

Επενδύοντας στην πρόληψη ως μέτρο αντιμετώπισης του εγκλήματος και πάντα δίπλα στην κοινωνία και τους Αιγιαλείς, το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου μίας αξιόλογη ενημερωτική δράση, στον χώρο του ΚΑΠΗ Αιγίου.

Οι δεκάδες ηλικιωμένοι που κατέκλυσαν τον χώρο, είναι βέβαιο πως έφυγαν γνωρίζοντας πώς πρέπει να φερθούν στους επόμενους απατεώνες που θα επιχειρήσουν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα…

Διαβάστε επίσης

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας με παρόντα τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ τις πολύτιμες συμβουλές τους απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, έδωσαν ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιορδάνης Μαγειράκης, ο Ανθυπαστυνόμος Νίκος Γρίβας και η Υπαστυνόμος Α΄ Αθανασία Παπασπυροπούλου που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν και φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες, με τους εκπροσώπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να ζητούν από τους παριστάμενους να διοχετεύσουν τα όσα γνωρίζουν και σε άλλους πολίτες.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλοι οι παριστάμενοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Λουκόπουλος, Σωκράτης Μαυρίδης, Ευανθία Μέγαρη, Ελευθερία Μαρνέλη και Μαρία Μπακρόζη.

1

Δόθηκαν τα χαρακτηριστικά που προδίδουν τους απατεώνες

Ο κ. Μαγειράκης εξηγώντας τους λόγους πραγματοποίησης της συνάντησης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ενημέρωση των ανυποψίαστων πολιτών μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών ή απατών μέσω διαδικτύου που είναι αρκετά στην περιοχή και ζήτησε από τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Ακολούθησαν ηχητικά αποσπάσματα τηλεφωνημάτων απατεώνων σε ηλικιωμένους, προκειμένου οι παριστάμενοι να γνωρίζουν πώς λειτουργούν, αν και ανάμεσά τους βρίσκονταν άτομα που είχαν ήδη δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς να υποκύψουν.

1

Στη συνέχεια εξήγησε πώς λειτουργούν και πώς οι επιτήδειοι αλιεύουν τα υποψήφια θύματά τους, τονίζοντας πως πολλές φορές αντλούν πληροφορίες από τη γειτονιά ή και ακόμη από τη «Διαύγεια» όταν επιδιώκουν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις κι αφού έχουν δει π.χ. ότι μπήκαν χρήματα στο ταμείο της γιατί είχε μία συναλλαγή με τον δήμο. Έπειτα πήραν τηλέφωνο προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι του δήμου ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα   protionline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis