Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΕΡΙΞ
18:14 | 20/12/2022

Η σειρά των κόμικς Αστερίξ θα έχει ένα νέο σεναριογράφο με την ευκαιρία του 40ού άλμπουμ της, τον ξεκαρδιστικό Φαμπκαρό, το χάρισμα του οποίου για το παράλογο του έχει χαρίσει και την επιτυχία.

Αυτό το άλμπουμ με τον αριθμό 40 προβλέπεται να κυκλοφορήσει, όπως είναι η παράδοση όλα τα μονά έτη, το φθινόπωρο, ακριβώς στις 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκδόσεις Albert René.

Διαβάστε επίσης

Ο τίτλος του παραμένει σ' αυτό το στάδιο μυστικός. Και σχεδιαστής παραμένει αυτός που ο Αλμπέρ Ουντερζό είχε ορίσει ως διάδοχό του από το 35ο άλμπουμ το 2013, δηλαδή ο Ντιντιέ Κονράντ.

Ένας χαρακτήρας που έκανε την εμφάνισή του το 1959 βγαλμένος από τη φαντασία του Ουντερζό και του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί, ο Αστερίξ είναι ένα εξασφαλισμένο μπεστ-σέλερ εντυπωσιακών διαστάσεων.

Το τελευταίο μέχρι τώρα άλμπουμ, «Ο Αστερίξ και ο Γρύπας» του 2021, είχε πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα εκείνη τη χρονιά, μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες.

Πρόκειται επίσης για ένα εξαγώγιμο προϊόν με πολύ δυνατή αγορά, καθώς κάθε άλμπουμ πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα σ' όλο τον κόσμο, μεταφρασμένο σε μια δεκαριά γλώσσες.

Ο Φαμπκαρό (Φαμπρίς Καρό κατά το ληξιαρχείο), 49 ετών, συγγραφέας κόμικς και μυθιστοριογράφος, είναι μόλις ο τέταρτος σεναριογράφος των περιπετειών του ακατάβλητου Γαλάτη, μετά τους Γκοσινί, Ουντερζό και Ζαν-Ιβ Φερί.

Είναι γνωστός για την ξεκαρδιστική σάτιρα της κοινωνίας μας. «Ήμουν μέγας λάτρης του Αστερίξ. Είναι ένα υπέροχο δώρο για τον πιτσιρικά που ήμουνα», είπε ο σεναριογράφος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλω να παραμείνω πιστός στις προδιαγραφές -έστω κι αν η λέξη δεν είναι πολύ ωραία- ή σε κάθε περίπτωση σ' αυτό που δίνει στον Αστερίξ τη γοητεία του. Με κλασικά συστατικά, όπως οι αναχρονισμοί, τα λογοπαίγνια και άλλα. Και κυρίως να παραμείνω πιστός στους χαρακτήρες», πρόσθεσε.

«Όταν διάβασα την περίληψη του Φαμπρίς, η ιστορία με συνεπήρε. Πρώτα επειδή είναι αστεία και αποτελεσματική, έπειτα επειδή μου φάνηκε εξαιρετικά πιστή στους κώδικες που είχε χρησιμοποιήσει και θέσει ο πατέρας μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Γκοσινί, η κόρη του συνδημιουργού του Αστερίξ.

«Σκεφτόμαστε πρώτα την απόλαυσή μας ως αναγνωστών. Ο Φαμπρίς είναι κάποιος που μας κάνει να πεθαίνουμε στα γέλια. Είμαι μέγας θαυμαστής!», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής των εκδόσεων Albert René, ο Σελέστ Σιριγκί.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis