Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΚΛΑΒΟΣ
20:14 | 21/03/2023

Μετά τις ξαφνικές ανακατατάξεις στην κορυφή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αντιστράτηγος Σπύρος Σκλάβος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Δείτε το βικογραφικό του κ. Σκλάβου:

Γεννήθηκε το 1962 στη Θεισόα της Ορεινής Ολυμπίας  του Ν. Ηλείας, αποφοίτησε από το ιστορικό Γυμνάσιο–Λύκειο της Ανδρίτσαινας. Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών Λ.Ο.Κ.  ως Λοχίας και εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων.

Το 1985 εισήχθη στην Σχολή Αστυφυλάκων, αποφοίτησε το 1986 και τοποθετήθηκε, κατόπιν αιτήσεως του, στο περίφημο Δ´ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (νυν Ομονοίας)  από όπου ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Το 1988 εισήχθη στην Σχολή Αρχιφυλάκων. Το 1990 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών, αποφοίτησε ως Υπαστυνόμος Β΄ το 1993 και τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Φιλοθέης. Τον 8/1994, μετά από αίτηση του, μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έως το Νοέμβριο του 2001, ως Υπαστυνόμος Β΄& Α΄. Κατόπιν μετατέθηκε ως επικεφαλής της ασφάλειας της Προέδρου της Ο.Ε.Ο.Α. «Αθήνα 2004» Γιάννας Αγγελοπούλου και αποχώρησε το Φεβρουάριο του 2004. Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, διετέλεσε Διοικητής Ασφαλείας του Κέντρου Τύπου του Ζαππείου Μεγάρου, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2006 υπηρέτησε στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

Τον Φεβρουάριο του έτους 2006 επελέγη από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα ως Υπασπιστής, όπου υπηρέτησε έως τον 9/2007, ως Αστυνόμος Β΄& Α΄. Στη συνέχεια έως το έτος 2014, ως Αστυνόμος Α΄ και ως Αστυνομικός Υποδιευθυντής (4-3-2011), υπηρέτησε στην Υπηρεσία Προστασίας Επίσημων στο 2ο Τμήμα Προστασίας Ξένων Επισήμων. Την 10-4-2014 προήχθη σε Αστυνομικό Διευθυντή και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στην Υπηρεσία Προστασίας Ξένων Επισήμων και Ευπαθών Στόχων. Την 24-1-2018 προήχθη σε Ταξίαρχο και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθιας. Την 23-7-2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, από όπου με απόφαση της τότε  πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της  Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Την 2-4-2022 τοποθετήθηκε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος.

Την 26-1-2023 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 19-03-2023 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Απόφοιτος της Εθνικής Ακαδημίας του FBI (FBI National Academy) Quantico VA ΗΠΑ. Απόφοιτος της Σχολής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, (μεταπτυχιακός τίτλος MSc). Έχει σπουδές Ποινικού δίκαιου στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και «Security Management» στο Athens New York College. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Στελεχών (ΤΕΜΕΣ) της ΕΛ.ΑΣ. και της Σχολής Ξένων Γλωσσών Β΄ και Γ΄ Βαθμίδων αγγλικής γλώσσης, την οποία ομιλεί.

Έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Όργανα.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του μετάλλια και  διαμνημονεύσεις, καθώς και με Εύφημες Μνείες,  Ευαρέσκειες και Επαίνους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis