Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 08/05/2022

Στο ρόλο και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο ολοκληρωμένο σχέδιο έντεκα σημείων της κυβέρνησης για την ασφάλεια αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη χρόνια αιτήματα της κοινωνίας, όπως την αύξηση των περιπολιών στις γειτονιές, τη φύλαξη των συνόρων με την πρόσληψη περίπου 2 χιλιάδων συνοριοφυλάκων, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και του εγκλήματος.

Τα έντεκα σημεία που επισήμανε είναι τα εξής:

1) Κάνουμε πράξη υπερδιπλάσιες νυχτερινές στελεχωμένες περιπολίες. Οι 60 έγιναν 150 στην Αττική.

2) Κάνουμε πράξη τα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, 900 παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στα ΠΡΟΚΕΚΑ το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικές επιχειρήσεις διεξάγονται γι’ αυτό και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτά παριστάνουν να τα αγνοούν κάποιοι που υποκριτικά ενδιαφέρονται για την παρουσία παράνομων μεταναστών και εγκληματικότητας στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας.

3) Κάνουμε πράξη την συνεχή ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, απελευθερώνοντας από γραφειοκρατικά πάρεργα πάνω από 1.500 αστυνομικούς για να αφοσιωθούν στο πραγματικό αστυνομικό τους έργο. Από τον Σεπτέμβριο γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο η παράδοση των δικογράφων, με λύση από κοινού δώσαμε με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

4) Κάνουμε πράξη την βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών. Ολόκληρη η Ομάδα ΔΙΑΣ εκπαιδεύεται από τον Νοέμβριο που πέρασε ως τον επόμενο Ιούλιο. Ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε συνολικά την αστυνομική εκπαίδευση και η Σχολή των Αξιωματικών αναβαθμίζεται σε Α.Σ.Ε.Ι.

5) Κάνουμε πράξη την εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και διαδηλώσεις. Όταν οι συγκεντρωμένοι είναι εκατοντάδες περιορίζονται στη λωρίδα του δρόμου και η λειτουργία των δρόμων και της πόλης είναι κανονική.

6) Κάνουμε πράξη τη συνεργασία της ΕΛ. ΑΣ. με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να πετυχαίνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο. Και επιτρέψτε μου την παρένθεση: είμαι περήφανος για το νόμο που έφερα ως Υπουργός Εσωτερικών και διέσωσε τους δήμους από την καταστροφική ιδεοληπτική εφαρμογή της απλής αναλογική, όπως και για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης 2,5 Δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε πνοή και προοπτική στους Δήμους σε όλη τη χώρα. Όπως και για το νόμο που δίνει τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

7) Κάνουμε πράξη την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Μόνο τους 8 μήνες η ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε να παρέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΠΘ που μπήκε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών για να μπορέσει να γίνει η βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι 400 φρουροί των ΟΠ.ΠΙ χθεσινοί φοιτητές στο σύνολό τους ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους τέλη Μαΐου. Αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου καθώς και την τοποθέτηση τουρνικέ ελέγχου εισόδου από τις πρυτανικές αρχές.

8) Κάνουμε πράξη την ενισχυμένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στα αεροδρόμια, στις εισόδους και εξόδους της χώρας, στους τουριστικούς προορισμούς συμβάλλοντας στο αίσθημα ασφάλειας πολιτών και τουριστών και δι’ αυτού στην οικονομική ανάπτυξη.

9) Κάνουμε πράξη την ενίσχυση του κύρους και του ανθρώπινου προσώπου της ΕΛ.ΑΣ προβάλλοντας συνεχώς τη δράση, την αυταπάρνηση, τον ηρωισμό, την ανθρωπιά των αστυνομικών μας που έχουν καθοριστική κοινωνική συνεισφορά. Κάνουμε πράξη τη στήριξη του Έλληνα αστυνομικού και στις δύσκολες στιγμές αλλά και ικανοποιώντας σειρά χρόνιων αιτημάτων τους. Χρωστάμε στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του στην κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μην το ξεχνάμε αυτό και προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που υπηρετώ την Πατρίδα μας σε αυτή την υπεύθυνη θέση και κάθε ημέρα συνεργάζομαι με τους Έλληνες αστυνομικούς για την ασφάλεια της Πατρίδας και των πολιτών.

10) Κάνουμε πράξη με αποφασιστικότητα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Κλείσαμε όλους τους παράνομους συλλόγους των χούλιγκανς και συνεργαζόμαστε με τον κόσμο του αθλητισμού και για την πρόληψη της βίας και για την εφαρμογή των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων.

11) Κάνουμε πράξη την αποτελεσματικότητα στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Το είδε όλη η Ελλάδα στην ταχύτατη εξιχνίαση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, στην απαγωγή του επιχειρηματία στο Μενίδι, στον δολοφόνο της οικογένειας στην Ανδραβίδα, στον παιδοκτόνο της Κυψέλης και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis