Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:34 | 08/11/2020

Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας βορείου Αιγαίου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια των δύο παιδιών στον καταστροφικό σεισμό της 30/10/2020, ευχόμενοι στις οικογένειές τους να βρουν τη δύναμη να αντέξουν αυτή τη δοκιμασία.

Στις 5 και 6/11/2020 ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αραμπατζής Ιωάννης επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη Σάμο και είδε από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο Βαθύ και στο Καρλόβασι. Κατά την παραμονή του στο νησί συναντήθηκε με τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσέβιο και την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κ. Μαυρίδου Μαρία, με την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί από την κατάσταση αυτή.

 Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Δ.Α. Σάμου Ταξίαρχο κ. Τσαπικούνη Ανδρέα για τις φθορές που προκάλεσε ο σεισμός στο κτήριο που φιλοξενούσε τις αστυνομικές υπηρεσίες στο Βαθύ και την άριστη ανταπόκριση του προσωπικού σε κάθε πρόκληση που αντιμετώπισε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, πιστοί στο καθήκον τους, τιμώντας για άλλη μια φορά το εθνόσημο.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Ντουρουντού Ελευθέριο, που πήγε αμέσως στο νησί μαζί με σημαντική ενισχυτική δύναμη Συνοριακών Φυλάκων. Υπό το συντονισμό του και με την υπερπροσπάθεια του προσωπικού της Δ.Α. Σάμου κατέστη εφικτή η προσωρινή μετακόμισή των αστυνομικών υπηρεσιών στο κτήριο του Τελωνείου Σάμου και η άμεση επαναλειτουργία τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου στη Σάμο |  Samos Voice

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη, του μεταφέρθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, να κατατεθεί χρηματικό ποσό 500€ στον τραπεζικό λογαριασμό της Μητρόπολης για την αποκατάσταση των ιερών ναών που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Τέλος, ευχόμαστε στους κατοίκους της Σάμου την όσο το δυνατό συντομότερη επιστροφή στην καθημερινότητα, με τη διαβεβαίωση ότι οι Αστυνομικοί και οι Συνοριακοί Φύλακες του νησιού θα είναι πάντα δίπλα τους, ακόμα και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, προσφέροντάς τους το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis