Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ
14:19 | 26/05/2022

Για τις στιγμές που έζησε όταν χρειάστηκε να βουτήξει στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να σώσει την 5χρονη που είχε πέσει μέσα στο νερό το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε στο Newsbomb.gr ο ήρωας λιμενικός που αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος για το κορίτσι.

«Ενημερωθήκαμε από τον καπετάνιο του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» για πτώση παιδιού στη θάλασσα. Βρήκαμε ένα κοριτσάκι μπρούμυτα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του» περιέγραψε αρχικά ο λιμενικός.

«Μέχρι να βγω έξω είχε ξεκινήσει ένας πολίτης την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Όταν βγήκα από το νερό, συνέχισα εγώ την ΚΑΡΠΑ και το κοριτσάκι πήρε την πρώτη ανάσα στα 4 λεπτά και στα 7 είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του» συνέχισε την περιγραφή του ο λιμενικός για ό,τι συνέβη.

Στο ερώτημα για τα συναισθήματά του και το πώς ένιωσε ο λιμενικός απάντησε ότι «κάθε άνθρωπος έχει το καθήκον να διαφυλάσσει την ανθρώπινη ζωή» προσθέτοντας ότι «υπήρχε άγχος έντονο εκείνη τη στιγμή, τέλος καλό όλα καλά, αφού πήρε ανάσα το κορίτσι ήταν πιο αισιόδοξα τα πράγματα».

Στο Newsbomb.gr μίλησε και ο καπετάνιος του πλοίου που είδε πρώτος το κορίτσι μέσα στο νερό. «Είμαι στα 12 χρόνια στη γραμμή έχω σώσει άλλα 3-4 άτομα» είπε αρχικά ο Απόστολος Λαζαρίδης προσθέτοντας πως όλα ξεκίνησαν στις 16:15 το απόγευμα της Τετάρτης όταν «είχαμε αναχώρηση από το λιμάνι».

«Εκείνη τη στιγμή είδα δύο χεράκια να επιπλέουν στα 60-70 μέτρα απόσταση, δεν κολυμπούσε το παιδάκι, Ενημέρωσα τις αρχές, ήμουν έτοιμος να πέσω στη θάλασσα να σώσω το παιδάκι. Ευτυχώς ήρθαν αμέσως ήρθαν οι λιμενικοί και το έβγαλαν αλλιώς δεν θα ζούσε. Δεν υπήρχε άνθρωπος στον προβλήτα να σώσει το παιδί. Δεν φαινόταν ούτε σώμα, ούτε κεφάλι, μόνο τα χέρια του φαινόντουσαν. Σε 5 λεπτά θα φεύγαμε. Το κοριτσάκι είχε Άγιο» πρόσθεσε ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος».

Νίκος Χριστοφάκης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis