Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:38 | 08/09/2021

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές ώρες χθες (07-09-2021), στην περιοχή της Νεάπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες Σέρβων αστυνομικών.

Πρόκειται για 39χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί «Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων» για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πράξη που τελέστηκε κατά το έτος 2014 στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Θ. - εκπρόσωποι του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων», έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών με Σέρβους αστυνομικούς – εκπρόσωπους του ίδιου Δικτύου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος και ότι στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (07-09-2021) σε περιοχή της Νεάπολης, ο 39χρονος εντοπίστηκε μαζί με την ομοεθνή σύντροφό του (που επίσης συνελήφθη) και κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, ταυτότητες έτερης χώρας που έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων παρουσία Δικαστικού Επιμελητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • έτερα πλαστά έγγραφα του συλληφθέντα,
  • (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • (2) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (21,3) γραμμαρίων,
  • (2) Δελτία Αστυνομικής Ελληνικής Ταυτότητας για τις οποίες προέκυψε ότι δηλώθηκαν οι απώλειές τους,
  • Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης και
  • Το χρηματικό ποσό των (2.150) ευρώ,

ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν

  • δύο κλειδιά οχημάτων ιδιοκτησίας του 39χρονου, στο ένα εκ των οποίων εμφαίνονταν ως στοιχεία κυκλοφορίας, τα στοιχεία που έφερε η πλαστή ταυτότητα.

Σημειώνεται ότι ο καταζητούμενος, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας κατάφερε να εκδώσει δύο (2) Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, να κατέχει αυτοκίνητο με ελληνικά στοιχεία, να έχει μισθώσει διαμέρισμα, να έχει εκδώσει τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, να χρησιμοποιεί ελληνικές τηλεφωνικές συνδέσεις και να προμηθεύσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας τη σύντροφό του ώστε να αποτρέψει τον εντοπισμό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

 

 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2021/photos2021b/08092021thess004.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis