Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 17/09/2021

Όσοι επισκέφθηκαν, στο λιμάνι του Καστελλόριζου, την πυραυλάκατο «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού, για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την απελευθέρωση της Μεγίστης σίγουρα θα παρατήρησαν ότι στο πολεμικό αυτό πλοίο με την ισχυρή δύναμη πυρός (8 πυραύλους Exocet και πυροβόλα) και τα 45 μέλη πλήρωμα, υπηρετούν και έξι γυναίκες μάχιμες του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει με την αξία τους νευραλγικές θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό μετέχοντας ουσιαστικά στην άμυνα της χώρας μας μαζί με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Υπηρετούν σε κάθε πολεμικό πλοίο, ακόμα και στα υποβρύχια. Γυναίκα αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, την υποπλοίαρχο (Μ) Καλλιόπη Παρόγλου, επέλεξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για υπασπιστή της.

Αλήθεια ποιος ξεχνά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τις γυναίκες μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου «Κατσώνης» όταν το επισκέφθηκε στη Σούδα. Συνάντησε μία αξιωματικό (Σημαιοφόρο) και μία υπαξιωματικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε από τις δύο γυναίκες μέλη του πληρώματος γιατί η ζωή στα υποβρύχια δεν είναι καθόλου εύκολη.

Άλλωστε το συγκεκριμένο υποβρύχιο που χαρακτηρίζεται «αόρατη και αθόρυβη» ασπίδα της πατρίδας μας έμεινε επί 34 ημέρες κάτω από τη θάλασσα, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, παρακολουθώντας συνεχώς, όπως ενθυμείστε, τις κινήσεις τότε του Oruc Reis και των τουρκικών πολεμικών.

ΒΗΜΑτοδότης

tovima.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis