Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ντοκιμαντέρ
19:14 | 08/06/2023

Ο Ουκρανo-Αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκάτνικ αποκαλύπτει νέα συγκινητική ταινία που καταγράφει καλλιτέχνες που επέλεξαν να μείνουν στην Ουκρανία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Το ντοκιμαντέρ «Rule of Two Walls» που κάνει πρεμιέρα σήμερα (8 Ιουνίου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα παρουσιάζει δημιουργούς, όπως ο καλλιτέχνης Kinder Album, ο ράπερ Stepan Burban και η διευθύντρια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών της Λβιβ, Lyana Mytsko.

Διαβάστε επίσης

Η Lyana Mytsko λειτουργεί ουσιαστικά ως ξεναγός για τον Ντέιβιντ Γκάτνικ στη Λβιβ, καθώς εξιστορεί τη φρίκη που προκάλεσε η σύγκρουση. «Αυτός ο πόλεμος άλλαξε τους δημιουργούς» αναφέρει στην ταινία ο γραφίστας, Serhii Petrov.

«Επειδή η τέχνη είναι η ζωή μου, η μόνη μου πηγή ζωής, σίγουρα θα προσπαθήσω να δημιουργήσω κάτι» σημειώνει.

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνον οι καλλιτέχνες, αλλά και το ουκρανικό κινηματογραφικό συνεργείο, μέλη του οποίου μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες απώλειας και επιμονής.
 
Η ταινία είναι ένας οδυνηρός αγώνας για την ταυτότητα, ένας αγώνας που υπήρξε ιστορικά αιτία έντασης για την Ουκρανία από τη Ρωσία. «Σε έναν καλύτερο κόσμο, αυτή η ταινία δεν υπάρχει» εξήγησε ο Γκάτνικ. «Αλλά από την άλλη πλευρά  υπάρχει κάτι που προκαλεί δέος. Ένιωθα ότι ήμουν παρέα με γίγαντες. Με έκανε περήφανο» τόνισε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis