Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:28 | 03/04/2023

Bullying στα σχολείαεκφοβισμός μαθητών από άλλους συμμαθητές του και πολλά ακόμη φαινόμενα που συμβαίνουν πίσω από τις αίθουσες των σχολικών κτηρίων. Μετά την γνωστοποίηση του άγριου bullying σε 15χρονο σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια από συμμαθητές του, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους τρόπους καταπολέμησής του.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι όσο περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι έχουν θεσμοθετηθεί τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, αναφέροντας ότι από 1.600 το 2019 πλέον υπάρχουν 3.200.

Διαβάστε επίσης

Η Νίκη Κεραμέως είπε επίσης ότι έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, πως γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Παράλληλα η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Με αφορμή τις απειλές που έχει δεχθεί η καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλήρως καταδικαστέο γεγονός. Έκανε γνωστό ότι έχει συναντηθεί με την καθηγήτρια.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis