Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΌ
10:49 | 16/01/2023

Το Organotiko Νομικό Κέντρο Εκπαίδευσης ανακοινώνει την έναρξη τμήματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α).
ΕΝΑΡΞΗ 28/1/2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Έως τις εξετάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Διαδικτυακά. Πλατφόρμα ZOOM
ΚΟΣΤΟΣ 860 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ mail στο [email protected] (με ένδειξη ΤΜΗΜΑ ΤΕΜΑ)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ

1 Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν 6/5/2023 έως 8/5/2023 στην Αθήνα και Βέροια.
Δείτε την προκήρυξη εδώ.

2 Χρειάζομαι νομικό φροντιστήριο; Γιατί να πάω; Ποιες μέρες και ώρες γίνονται τα μαθήματα;
Οι εξετάσεις βασίζονται στην ύλη του ποινικού δικαίου, ποινικής δικονομίας και αστυνομικού δικαίου. Το ποινικό δίκαιο αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς τομείς του δικαίου και απαιτεί προετοιμασία από εξειδικευμένο νομικό φροντιστήριο και διδασκαλία από έμπειρους νομικούς επιστήμονες δικηγόρους. Για μέρες και ώρες μαθημάτων δείτε παρακάτω.

3 Ποια είναι η ύλη των εξετάσεων και με ποιο τρόπο θα εξεταστώ;
Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι η έκθεση ιδεών, δηλαδή γράφετε μια έκθεση πάνω σε ένα θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος πχ η ενδοοικογενειακή βία, που απασχολεί την Αστυνομία. Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο, θεωρία και ένα πρακτικό θέμα. Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο, θεωρία και ένα πρακτικό θέμα. Αστυνομικό Δίκαιο Οργανισμός και Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας. Προαιρετική εξέταση σε ξένη γλώσσα.

4 Πόσο θα πρέπει να διαβάσω;
Η ύλη του ποινικού δικαίου είναι σημαντική και αρκετά δύσκολη. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και διάβασμα σίγουρα για ένα τρίμηνο.

5 Ποια είναι η μορφή των θεμάτων; Μπορείτε να μου πείτε ένα θέμα παλαιότερων διαγωνισμών;
Στο ποινικό δίκαιο σας ρωτάνε θεωρητικό θέμα όπου πρέπει να δώσετε τον ορισμό και να αναπτύξετε την έννοια και ένα πρακτικό θέμα δηλαδή ένα περιστατικό ποινικού αδικήματος όπου θα πρέπει να βρείτε ποιες είναι οι νομικές διατάξεις στις οποίες αντιστοιχούν οι πράξεις που αναπτύσσονται στο πρακτικό, ποιες οι συνέπειες κλπ.
Θέμα παλιότερου διαγωνισμού είναι τι είναι η πραγματική πλάνη. Άλλο θέμα είναι η εκτέλεση εντάλματος σύλληψης. Άλλο θέμα είναι τι περιέχει η κλήση σε ομολογία.

6 Μου φαίνεται δύσκολο το ποινικό δίκαιο. Με ποιον τρόπο θα γίνεται το μάθημα στο φροντιστήριο ώστε να πετύχω στις εξετάσεις. Σημειώσεις θα μου δώσετε;
Είναι δύσκολο αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρειάζεται στην εργασία σας. Θα γίνεται παράδοση της ύλης από τον καθηγητή. Θα επιλύονται πρακτικά θέματα. Θέματα παλαιότερων διαγωνισμών. Θα παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό και πολύ καλές σημειώσεις. Επίσης θα εστιάζουμε σε θέματα επικαιρότητας διότι είναι πιθανόν από την επικαιρότητα να δημιουργούνται ζητήματα με νομικό ενδιαφέρον.

7 Είναι καλό το φροντιστήριο Organotiko; Τι καθηγητές έχει; Έχετε εμπειρία στο ποινικό δίκαιο;
Το Organotiko είναι νομικό φροντιστήριο, διοργανώνει τμήματα κατατακτηρίων Νομικών Σχολών, προπτυχιακών μαθημάτων νομικών σχολών, προετοιμασίας σχολής δικαστών, αλλά και διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Οι καθηγητές είναι νομικοί, δικηγόροι με εξειδίκευση στον κλάδο δικαίου που διδάσκουν, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και επίσης εμπειρία στην πρακτική άσκηση ποινικής δικηγορίας

8 Ανάλογα με τις βάρδιες μου, μπορεί να μην μπορώ να παρακολουθώ όλα τα μαθήματα. Τι θα κάνω τότε;
Κατανοούμε τις πρακτικές δυσκολίες. Αν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα θα σας δίνονται οι σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μια συνάντηση με τον καθηγητή για επίλυση αποριών. Τα μαθήματα δεν βιντεοσκοπούνται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis