Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Duster
20:14 | 01/12/2023

Το νέο Duster είναι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία όλων αυτών που πρεσβεύει η Dacia. Είναι στιβαρό και εκδρομικό, ουσιώδες αλλά και έξυπνα φιλικό προς το περιβάλλον. Το Duster γεννήθηκε το 2010, ανανεώθηκε για πρώτη φορά το 2017 και ανέβηκε στην κορυφή, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες της κατηγορίας των SUV.

Στη 13χρονη καριέρα του, κατέκτησε πάνω από 40 τίτλους και η παραγωγή του έφτασε τα 2,2 εκ. μονάδες. Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να έχει την εντυπωσιακή εμφάνιση. Η απλότητα των σχημάτων και των όγκων συμβάλλει στη δύναμη του design. Υπάρχουν έντονα προστατευτικά στα «φρύδια» των φτερών, ενώ υπάρχει φαρδιά πίσω πόρτα. Διαθέτει πλευρικά προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος που συνδέονται με εκείνα στους θόλους των τροχών, τα οποία συνδέονται με τη σειρά τους, με τον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, καθιστώντας το μοντέλο πιο στιβαρό και περιπετειώδες.

Διαβάστε επίσης

Όπως το εξωτερικό, έτσι και το εσωτερικό, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της σύγχρονης εποχής. Έχει γίνει πολλή δουλειά στον τομέα της εργονομίας, όπως στην κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών που είναι τοποθετημένη στο οπτικό πεδίο του οδηγού και με κλίση 10 ° προς εκείνον. Τα νέα χειριστήρια του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τον οδηγό.

Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-B, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική στρατηγική της Dacia. Αυτή η ανταγωνιστική και εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο Sandero και στη συνέχεια στο Jogger. Αυτό έχει ως συνέπεια να προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές

Το νέο Duster διατίθεται με σύστημα μετάδοσης 4x4 Terrain Control, το οποίο περιλαμβάνει 5 προγράμματα οδήγησης: AUTO: το σύστημα μετάδοσης κατανέμει αυτόματα την ισχύ μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, ανάλογα με το βαθμό πρόσφυσης και την ταχύτητα περιστροφής των τροχών. SNOW: βελτιστοποιεί την κατευθυντικότητα σε δρόμους με μειωμένο βαθμό πρόσφυσης, χάρη στις ειδικές ρυθμίσεις του ESC και του συστήματος anti-spin. MUD/SAND: για κίνηση σε σαθρά εδάφη. OFF-ROAD: κορυφαίες επιδόσεις σε ανώμαλο έδαφος, με λειτουργία παρόμοια με το 4x4 Lock του σημερινού Duster, αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αυτόματης και βέλτιστης κατανομής της ροπής στους μπροστινούς και πίσω τροχούς, ανάλογα το βαθμό πρόσφυσης και την ταχύτητα. ECO: βελτιστοποιεί την κατανάλωση ρυθμίζοντας τον κλιματισμό και την απόδοση του οχήματος. Η απόσταση από το έδαφος είναι 21,7 εκατοστά, με την γωνία προσέγγισης να είναι 31 ° και την γωνία διαφυγής να βρίσκεται στις 36 ° .

Τέλος, το πάτωμα του πορτμπαγκάζ είναι χαμηλότερο και το άνοιγμα της πίσω πόρτας είναι πιο φαρδύ. Ο χώρος του πορτμπαγκάζ είναι φαρδύτερος και ψηλότερος, παρέχοντας έως και 6% επιπλέον χώρο. Αυτό φθάνει τα 472 λίτρα κάτω από τη εταζέρα στην έκδοση 4x2.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis