Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
alpha bank
17:00 | 09/05/2024

Τη νέα συνεργασία της με την Partners Group ανακοίνωσε η Alpha Bank. Η νέα συνεργασία της Alpha Bank, σύμφωνα με ενημέρωση, καθιστά την Τράπεζα το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του private banking της τράπεζας να επενδύσουν στη συγκεκριμένη αγορά και συγχρόνως τον πρώτο συνεργάτη διανομής προϊόντων της Partners Group στην Ελλάδα. Έτσι, η Alpha Bank εντάσσεται σε ένα επίλεκτο δίκτυο συνεργατών διανομής που διατηρεί η Partners Group σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η συνεργασία των δύο Ομίλων θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και υποδομών της Partners Group, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την πολιτική κατ' αναλογία κατανομής (pro rata allocation policy) που εφαρμόζει η Partners Group, οι πελάτες του Private Banking της Alpha Bank θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ίδιες επενδύσεις με μεγάλους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Επίσης, μέσω της συνεργασίας αυτής, οι πελάτες της Alpha Bank θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το ελκυστικό προφίλ αποδόσεων και τα οφέλη διαφοροποίησης που παρέχει η έκθεση στις ιδιωτικές αγορές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα διαρκώς αυξανόμενο τμήμα της πραγματικής οικονομίας. 
Δηλώσεις Charles Dallara-Γιώργου Μιχαλόπουλου

Διαβάστε επίσης

Σε δήλωσή του, ο Advisory Partner της Partners Group, Charles Dallara, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank. Οι κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές μας στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε συνδυασμό με την ισχυρή πελατειακή βάση και την παρουσία της Alpha Bank στην ελληνική αγορά θα δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες για τους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν ολοένα και περισσότερο να προσθέσουν στα χαρτοφυλάκιά τους επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων». Από την πλευρά του ο Chief Wealth Management Officer της Alpha Bank, Γιώργος Μιχαλόπουλος δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον εμπλουτισμό της παλέτας επιλογών και προϊόντων Wealth Management που προσφέρει η τράπεζά μας. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία θα παρέχουμε σε πελάτες του Private Banking της Alpha Bank πρόσβαση στις ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιεί η Partners Group κάτω από την ομπρέλα των ELTIF (Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια).

Αυτό το νέο εγχείρημα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην παροχή επενδυτικών επιλογών, που καλύπτουν τις δυναμικές ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας». 

Η Partners Group διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην εξυπηρέτηση πελατών Wealth Management και διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 40 δισ. δολάρια στο πλαίσιο των υπηρεσιών wealth management που προσφέρει. Από το 1996, η εταιρεία έχει επενδύσει για λογαριασμό των πελατών της συνολικά 210 δισ. δολάρια σε ιδιωτικά ακίνητα, ιδιωτικές υποδομές, επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και σε ιδιωτικό χρέος. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.900 εργαζόμενους σε 20 γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis