Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νέα πίστα στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί, τι αγώνες θα φιλοξενεί
23:44 | 05/12/2022

Το πράσινο φως πήρε η κατασκευή μια νέας αγωνιστικής πίστας στη χώρα μας και ειδικότερα στη Μεγαλόπολη, η οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Την κατασκευή μιας νέας πίστας motocross στη Μεγαλόπολη ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της Παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κώστα Μητσοτάκη και του Λευτέρη Αυγενάκη υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία πίστας motocross στη Μεγαλόπολη, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφορά για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η Πελοπόννησος αποτελεί μια περιοχή που ανέκαθεν φιλοξενούσε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και πως η δημιουργία της νέας πίστας θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα πίστα στην Ελλάδα

«Είναι γνωστή η αγάπη της Πελοποννήσου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φιλοξενούσε για χρόνια και συνεχίζει να φιλοξενεί Ράλλυ Ακρόπολις, Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και αγώνες Motocross.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την κατασκευή της νέας πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού -για Motocross, Mountain Bike 4x4 και άλλες δράσεις, αλλά και εκμάθησης εκμάθηση μηχανοκίνητων αθλημάτων και Οδικής Ασφαλείας- στη Μεγαλόπολη, η οποία θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο χώρο που όλοι γνωρίζετε και που βρίσκεται σε παρακμή.

Η νυν πίστα Motocross κατασκευάστηκε το 1994 και βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των επιφανειακών ορυχείων λιγνίτη στο οροπέδιο-κοιλάδα της Μεγαλόπολης, νότια της κοινότητας Πλάκας.

Αυγενάκης

Συνολικά καταλαμβάνει έκταση 93 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 51 είναι ο ευρύτερος αγωνιστικός χώρος και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν τους αθλητές (χώρος στάθμευσης), τους θεατές και τους διοργανωτές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η πίστα στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται εντός έκτασης η οποία σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ ΑΕ, πρόκειται να μεταβιβαστεί στην εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολούθως, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που θα συνυπογραφεί, θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή νέας πίστας που θα αποτελέσει διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (για αγωνιστική μοτοσυκλέτα, 4x4, mountain bike και άλλες δράσεις εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων και Οδικής Ασφαλείας), με όλες τις απαραίτητες υποδομές λειτουργικής εγκατάστασης.

«Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποκτούν την έδρα, το σπίτι τους, με την κατασκευή νέας πίστας στη Μεγαλόπολη, που θα είναι σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος ως γνωστόν έχει πρωτοστατήσει και στην επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis