Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 18/05/2024

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οδηγών), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες 17-05-2024, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α), πραγματοποίησαν σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση παραβάσεων Ι.Χ.Ε. οχημάτων (τύπου VAN) που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες, κατά τους οποίους βεβαίωσαν συνολικά (4) παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου και στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς οι οδηγοί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς επιβατών- πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Στους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ στον καθένα και επιπρόσθετα στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο (800) ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για στέρηση έγκυρης άδειας μίσθωσης.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσαν επιπλέον (738) παραβάσεις, εκ των οποίων (338) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και (17) για μέθη.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis