Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
23:14 | 15/02/2023

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία έχει μια "πραγματικά καλή ευκαιρία" να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.

"Νομίζω πως θα έχουν μια πραγματικά καλή ευκαιρία να κάνουν μια αρκετά σημαντική διαφορά στο πεδίο της μάχης και να πάρουν την πρωτοβουλία. Και να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία για να πάνε μπροστά", δήλωσε στους δημοσιογράφους έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε επίσης πως για κάθε σύστημα που θα παράσχει το ΝΑΤΟ, θα εκπαιδεύει στρατιώτες στο σύστημα αυτό. "Είμαστε εστιασμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τη δυνατότητα και όχι μόνο την πλατφόρμα", είπε.

Ο Λόιντ Όστιν είπε ακόμη πως δεν γνωρίζει αν υπήρξαν και άλλα αντικείμενα στον αμερικανικό εναέριο χώρο τις τελευταίες 48 ώρες, μετά την κατάρριψη τεσσάρων αντικειμένων που πετούσαν σε μεγάλο ύψος τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

"Δεν γνωρίζω για οποιαδήποτε επιπρόσθετα αντικείμενα που να έχει αναφερθεί ότι επιχειρούν (στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ) τις τελευταίες 48 ώρες", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους.

Ο Όστιν πρόσθεσε πως ο στρατός θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανακτήσει συντρίμμια των καταρριφθέντων αντικειμένων, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis