Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ναντια γιαννακοπουλου.png
20:08 | 19/04/2024

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Θέμα: «Τι γίνεται με τους 107 επίορκους αστυνομικούς που συνεχίζουν να υπηρετούν στη ΕΛ.ΑΣ.;»

Διαβάστε επίσης

κ. Υπουργέ,

Το πρόσφατο περιστατικό της αποτρόπαιας δολοφονίας της 28χρονης Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Αγίων Αναργύρων, ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο ένα  ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα και την στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) ζήτημα, που δεν είναι άλλο, από την ύπαρξη, σε αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα, στελεχών της, για τα οποία έχει ζητηθεί πειθαρχικά η αποχώρηση τους.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με το άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» (07/04/2024), εκτιμάται ότι περίπου 107 ένστολοι που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα  (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων) παραμένουν εν ενεργεία και επιφορτίζονται ν’ αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό στο δημοσίευμα, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περί τους 120 με 150 αστυνομικούς συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω ή τους ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα, οι οποίοι λόγω εκκρεμοδικιών και παρέλευση της διαθεσιμότητας, επανέρχονται στις θέσεις τους κανονικά. Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάθε χρόνο 1.000 με 1.500 αστυνομικοί τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα, ενώ διατάσσονται περί των 5.000 εσωτερικών ελέγχων.        

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόταξης των επίορκών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις τάξεις των υπηρετούντων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή;

Η  Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

1

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis