Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 13/02/2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και του κινδύνου να συλληφθούν αυθαιρέτως ή να παρενοχληθούν από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Αμερικανοί πολίτες που κατοικούν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν από εκεί αμέσως», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. «Χρειάζεται αυξημένη προσοχή λόγω του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων».

Διαβάστε επίσης

«Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία», υπογράμμισε η πρεσβεία.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες τους να αναχωρήσουν από τη Ρωσία. Η προηγούμενη τέτοια δημόσια προειδοποίηση έγινε το Σεπτέμβριο αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση.

«Ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει αμερικανούς πολίτες με πλαστές κατηγορίες, έχουν ξεχωρίσει αμερικανούς πολίτες για να τους συλλάβουν και να τους παρενοχλήσουν, τους έχουν αρνηθεί δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους έχουν καταδικάσει σε μυστικές δίκες ή χωρίς να παρουσιάσουν αξιόπιστα στοιχεία», ανέφερε η πρεσβεία.

«Οι ρωσικές αρχές επιβάλλουν αυθαιρέτως τοπικούς νόμους σε βάρος αμερικανών πολιτών που εργάζονται σε θρησκευτικές οργανώσεις και έχουν αρχίσει αμφισβητήσιμες ποινικές έρευνες σε βάρος αμερικανών πολιτών με θρησκευτική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος ενός πολίτη των ΗΠΑ ως υπόπτου για κατασκοπεία, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis