Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:39 | 21/03/2023

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ:

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κλήθηκε και παρουσίασε τις θέσεις μας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αναφορικά με διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Ειδικότερα, με το άρθρο 91 προβλέπονται διατάξεις τροποποίησης του ν. 4472/2017 που αφορούν στο μισθολογικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο, σύμφωνα με την Εισηγητική έκθεση, τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα των στελεχών τους, μέσω της παροχής μισθολογικών κινήτρων.

Ωστόσο, ο στόχος αυτός, όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας δεν επιτυγχάνεται διότι δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση για τον εξορθολογισμό του ισχύοντος νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι στρεβλώσεις και οι αδικίες που θεσμοθετήθηκαν το 2017 από την τότε Κυβέρνηση. Και οι οποίες, μάλιστα, εντείνονται στο επίμαχο άρθρο που αναφέρεται στην κατηγορία Γ΄ του ειδικού μισθολογίου.

Η Ομοσπονδία αγωνίζεται για ένα νέο μισθολόγιο που θα λαμβάνει υπόψη το βασικό μας αίτημα για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Προς αυτήν την κατεύθυνση το συνδικαλιστικό μας κίνημα επιζητεί το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και αντιπροτείνοντας την ικανοποίηση, στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου, ενός άλλου διαχρονικού μας αιτήματος, ήτοι της αύξησης του ποσού της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης που παραμένει καθηλωμένη από την εποχή των μνημονίων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis