Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:31 | 01/09/2023

Να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προσλήψεις για τη Δικαστική Αστυνομία όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό της συμπλήρωσης του 21ου έτους, ζήτησε με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εικόνα
Μεϊκόπουλος

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι σε πρόσφατες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων για τη στελέχωση σωμάτων της Αστυνομίας δεν υπήρχε ο αντίστοιχος ηλικιακός περιορισμός και τόνισε ότι ειδικά για τους ενδιαφερόμενους που εντάσσονται στην κατηγορία του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), η πρόβλεψη κατώτερου ηλικιακού ορίου για την πρόσληψη στο 21ο έτος δεν φαίνεται να επιτάσσεται από κάποιο λόγο.

Διαβάστε επίσης

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, από τις 18 Αυγούστου 2023 βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης Δικαστικής Αστυνομίας» για 750 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Εντός των τυπικών προσόντων διορισμού για τη Δικαστική Αστυνομία το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο θέτει κατώτερο όριο ηλικίας για το δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη το 21ο έτος.

Η πρόβλεψη κατώτερου ορίου ηλικίας για το δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη και ακολούθως το δικαίωμα διορισμού έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους ενδιαφερόμενους, ειδικά σε όσους εντάσσονται στην κατηγορία του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) Δικαστικής Αστυνομίας του αστυνομικού τομέα που ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη με τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας χωρίς να χρειάζεται να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να απαλείψουν τον ηλικιακό περιορισμό και διευκολύνουν όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους καλύπτουν τα τυπικά προσόντα να συμμετέχουν στην προκήρυξη».

Πηγή:  e-thessalia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis