Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γιάννης Παπαδόπουλος
13:59 | 14/08/2023

Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε δύσκολες και σπάνιες καταστάσεις, αφού ο Ιούλιος θεωρήθηκε στατιστικά ένας από τους πιο επικίνδυνους μήνες στον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολλά πύρινα μέτωπα κατέστρεψαν πανέμορφα δάση της πατρίδας μας, ένα σπάνιο δασικό πλούτο, όπου ο πυροσβέστης κλήθηκε να ανταπεξέλθει σε ακραίες καταστάσεις αντιμετωπίζοντας πρωτοφανή φαινόμενα κλιματικής κρίσης, όπως οι τεράστιες φωτιές γνωστές διεθνώς ως mega fires.

Διαβάστε επίσης

Οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, μετά από αρκετές μέρες καταπόνησης στα ενεργά μέτωπα, εξάντλησαν το προσωπικό. Όταν ο μέσος όρος ηλικίας των Πυροσβεστών είναι μεταξύ 48 με 49 έτη και οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 3500, αναπόφευκτα οδηγούν όλους εμάς σε απλήρωτη υπερεργασία κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επάγγελμά μας δεν χαρακτηρίζεται από το κράτος επικίνδυνο και ανθυγιεινό, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Φωτεινό σημείο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα αποτελεί η δήλωση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια σχετικά με την άμεση πρόσληψη 500 Πυροσβεστών.

Ως Ένωση Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας απαιτούμε άμεσα την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, πληρωμή των συσσωρευμένων ρεπό αλλά και πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

*Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πηγή:   thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis