Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 30/07/2022
Οι Ο.Π.Κ.Ε. αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της αστυνόμευσης ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες περιοχές της Αττικής, στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα έχει αναδειχθεί και σε καθοριστικό παράγοντα αντιμετώπισης κρίσεων της χώρας.
 
Πλημμύρες, χιονιάδες, πυρκαγιές πάντα στην πρώτη γραμμή παρέχοντας την πολύτιμη βοήθεια της στους πολίτες και την συνδρομή της στις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης.
 
Ο λόγος για την επιτυχία όλων των αποστολών που της ανατίθενται, είναι η άρτια και συνεχής εκπαίδευσή της στηριζόμενη σε διεθνή πρότυπα και μοντέλα.
 
Παρόλες τις περγαμηνές και τα εχέγγυα εκπαίδευσης όμως, διαπιστώνεται η ακύρωση των δυνατοτήτων τους στην εφαρμογή της επιχειρησιακής τους δράσης.
 
Σχεδιασμοί και διαταγές που περιφρονούν την αποστολή της υπηρεσίας , εντολές που καταργούν την συνοχή της ομάδας , δράσεις που υποβαθμίζουν το παραγόμενο έργο απέναντι στους πολίτες και το αγαθό της ασφάλειας.
 
Σημαντικότερο όλων, το διακύβευμα της σωματικής ακεραιότητας πολιτών και ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ αστυνομικών, αναδεικνύοντας τον παράγοντα τύχη ως τον καθοριστικότερο όλων των παραμέτρων .
 
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά διασπάτε η μια ομάδα σε τρεις υποομάδες για να καλύψουν ανάγκες πυρασφάλειας, ίσως εξαλείφθηκε η εγκληματικότητα και δοκιμάζουμε τις ικανότητες μας στην πυρασφάλεια !
 
Μάλιστα κατά την διάρκεια των καθηκόντων πυρασφάλειας απαιτείται εάν κριθεί αναγκαίο να επανασυσταθούν και να λειτουργήσουν με τα προηγούμενα καθήκοντα τους ως ομάδα αστυνόμευσης!
 
Αυτά δεν τα βλέπουμε ούτε σε ταινίες !!
 
Παροτρύνω την ηγεσία να επανεξετάσει την διατασσόμενη, νέου τύπου, επιχειρησιακή ΔΡΑΣΗ των ΟΠΚΕ, να θέσει ως βάση την επιχειρησιακή αποστολή των Ομάδων την εκπαίδευσή τους, την ομαδική λειτουργία τους αλλά κυρίως την σωματική τους Ασφαλεια και ακεραιότητα , χωρίς να τη θυσιάζει σε δουλειές άλλων και αλλότρια καθήκοντα επικίνδυνα και αναποτελεσματικά !
 
ΥΠ/ΚΑΣ ΖΕΡΙΤΗΣ Νικόλαος
ΟΠΚΕ
Ταμίας Δ.Σ. ΣΕΦΕΑΑ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis