Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 09/09/2023

1. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη διαρκή επιθυμία των ΜΤΣ, ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ (που ασκούν κατά τρόπο «ετσιθελικό» και απολυταρχικό τη διοίκηση) να «αποπέμψουν» από το ΜΤΣ τους μετόχους-μερισματούχους αστυνομικούς προκειμένου να οικειοποιηθούν τους κοινωνικούς πόρους. Το προσπάθησαν αυθαίρετα με τον επαίσχυντο (μνημείο «μη χρηστής διοίκησης» ή αλλιώς «διοικητικής αλητείας») Ν.1911/1990, με τον οποίο επιχείρησαν, κατά παράβαση κάθε ηθικής και νομικής αρχής, το διαχωρισμό και στην ουσία την αποπομπή και «απαλλοτρίωση» των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών. Ο Νόμος όμως έμεινε ανενεργός (βλ.ειδικότερα άρθρο μας-Ιούνιος 2022: ΜΤΣ και ΕΑΑΣ: Έλλειψη αρχών, «διοικητική αλητεία», διαστρέβλωση και ότι κατεβάσει η κούτρα τους;).

2. Τώρα βλέπουμε (για άλλη μια φορά) την προσπάθεια της ΕΑΑΣ να «ξαναφέρει» το θέμα. Για την υποστήριξη της εν λόγω απαίτησης προβάλλονται ψεύδη και με ανακριβή δεδομένα εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα, για να προτείνουν πάλι με «αριθμητική Καραγκιόζη» και στην ίδια αντισυνταγματική-ανέφικτη-αποτυχημένη λογική του Ν.1911/1990, το διαχωρισμό και τη δημιουργία ξεχωριστών λογαριασμών (κόντρα στην πολιτική ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων).

3. Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη κοινή ανακοίνωση (2014) των Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ και ΠΟΑΑΣΑ) αναφέρονταν: «Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την διαφορετική αντιμετώπιση της οικονομικής ενίσχυσης των μερισματούχων της ΕΛ-ΑΣ, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από την ΕΛ-ΑΣ.». Τότε είχε σχολιαστεί: «Τι σημαίνει αυτό; Πάλι θέλετε (σ.σ. οι του ΣΞ) να παίρνετε περισσότερα από τους μερισματούχους αστυνομικούς; Εξακολουθείτε να κινείστε στη λογική της “απαλλοτρίωσης” των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών; Κύριοι τις ίδιες κρατήσεις που πληρώνετε εσείς πληρώνουν και οι αστυνομικοί μέτοχοι! Δεν πληρώνετε cent παραπάνω! Επιτέλους πότε θα βάλετε μυαλό; Γιατί δεν κοιτάτε να νοικοκυρέψετε τη διαχείριση του Ταμείου (βλ. ξεπούλημα περιουσίας, Γενική Τράπεζα, χαριστικές συμβάσεις, υπόθεση PICAR, αύξηση μερισμάτων κ.α.);».

4. Το ζήτημα όμως είναι, τι έκαναν-κάνουν οι Ηγεσίες της ΕΛ-ΑΣ, του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ και των Συλλογικών Φορέων; Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Γιατί ανέχονται αυτή την κατάσταση; Η ευθύνη τελικά βαρύνει το σύνολο της Κυβέρνησης και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, ο οποίος οφείλει να παρέμβει και να δώσει την αυτονόητη λύση, που είναι η ουσιαστική εκπροσώπηση-συμμετοχή στη διοίκηση του Μ.Τ.Σ. της ΕΛ-ΑΣ και η αποφυγή κακόπιστων (κακόβουλων) και αυθαίρετων ενεργειών αποπομπής και «απαλλοτρίωσης» των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών!

*Νικόλαος Αθ. Μπλάνης
Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.
Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης
και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ.
Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis