Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σχολή δοκίμων αστυφυλάκων Νάουσας_.imerisia-ver.
18:02 | 10/11/2023

«Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Δήμο μας όσο και για εμένα τον ίδιο προσωπικά.

Η πρωινή μου επίσκεψη στην Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας, με γέμισε με ελπίδα, αφού ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε ως διοίκηση του Δήμου μας, να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για τον τόπο μας.

Διαβάστε επίσης

Οι πρώτοι 300 σπουδαστές της Σχολής είναι ήδη εδώ και μετά την ορκωμοσία τους τον Δεκέμβρη, θα βρίσκονται ανάμεσα μας στα σοκάκια και τους δρόμους της πόλης μας.

Και είναι μόνο η αρχή, αφού κάθε χρόνο θα έρχονται και άλλοι σπουδαστές.

Επιτρέψτε μου να θυμηθώ πως φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία της Σχολής με τον σημερινό υποδιοικητή της, Γιώργο Τσαπραντζή ξεκίνησαν αμέσως μετά την λήψη της διοίκησης του Δήμου μας το τέλος του 2019.

Πάντα ήμουν δίπλα και άκουγα κάθε συνδημότη που ήθελε το καλό του Δήμου μας και μοιραζόταν κάποιο σχέδιο η σκέψη μαζί μου.

Έτσι, η λάμψη στα μάτια του σημερινού υποδιοικητή στην πρώτη μας συνάντηση δεν άφηνε χώρο για άλλες σκέψεις.

Ήταν το όνειρο του να λειτουργήσει ξανά η σχολή και από την πρώτη συνάντηση μας έγινε και προσωπικός μου στόχος.

Οι πρώτες συναντήσεις με τους στρατηγούς της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν εν μέσω κορονοϊου.

Θυμάμαι σαν χθες, κάποιο βράδυ του 2020 που λίγο πριν τα μεσάνυχτα κάναμε συνάντηση με τον υπεύθυνο στρατηγό των Σχολών της Αστυνομίας με μοναδικό θέμα την επαναλειτουργία της Σχολής.

Τότε, κανείς δεν πίστευε σε αυτόν τον στόχο.

Τελικά, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε εν μέσω πολλών δυσκολιών, αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις βλέπανε μόνο προβλήματα εφευρίσκοντας κωλύματα.

Όντως, η απόφαση αυτή πήρε σάρκα και οστά μόνο χάρη στην απουσία πολλών συμβούλων της αντιπολίτευσης σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο. Σε διαφορετικές συνθήκες αυτή η ευκαιρία θα είχε απλά χαθεί.

Όπως άλλωστε τόσες ακόμη.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση της σχολής και τους υπεύθυνους της Ελληνικής Αστυνομίας καταφέραμε ένα μικρό θαύμα.

Σε διάστημα 4 μηνών περίπου και μέσα στο καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης που σε κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα έτος για να ολοκληρωθούν. Αξίζει ένα μπράβο στην διοίκηση, τις τεχνικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αντιδημάρχους και τα συνεργεία του Δήμου μας που τα κατάφεραν. Φανταστείτε ότι οι σπουδαστές ήρθαν την προηγούμενη Κυριακή, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

Μόνο δύο ημέρες πριν.

Σήμερα, η ζωή λάμπει ξανά στα μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Έτσι, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως ακαδημαϊκός μόνο χαρά και περηφάνεια μπορώ να αισθανθώ για αυτό που βίωσα σήμερα στην Σχολή μας.

Άλλωστε, είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση όταν βλέπω να επισκέπτεται την σχολή και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Δήμου μας.

Εύχομαι να δουν όλοι σιγά σιγά όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο μας από την παρουσία και την ενέργεια νέων ανθρώπων όπως οι σπουδαστές της Σχολής.

Ίσως να αναθεωρήσουν και όλοι όσοι πολέμησαν αυτό το σημαντικό έργο.

Κλείνοντας, εύχομαι τα επόμενα έτη πολλοί δήμαρχοι και πολιτικοί να αγκαλιάσουν την Σχολή και να την επισκέπτονται για πολλά πολλά έτη. Άλλωστε στο χέρι μας είναι.

Ναι, είναι το σημαντικότερο έργο της Ημαθίας τα τελευταία έτη.

Καλές σπουδές στους σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας με μια ευχή.

Όταν έχεις ένα σχέδιο, ένα όραμα, ποτέ μην ακούς τους γύρω σου.  Απλά προχώρα μπροστά».

Πηγή:  imerisia-ver.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis