Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:36 | 30/12/2021

Η ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Η Ομοσπονδία σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης την οποία έλαβε το Δ.Σ. την 27/11/2021, σε συνέχεια και προηγουμένων δημοσίων δεσμεύσεων της, κατέθεσε την 28/12 στο ΣτΕ αίτηση για την ακύρωση των διατάξεων του ΠΔ 82/2021 ‘’Ρυθμίσεις θεμάτων αστυνομικού προσωπικού’’ με τις οποίες θεσμοθετούνται θέσεις Αστυνομικων Διευθυντών για τους Αξιωματικούς προερχομένους από το Τ.Ε.Μ.Α. ήτοι αρθ.1 παρ.1,αρθ.2 παρ.4 και αρθ.3 παρ.3 του ανωτέρω Π.Δ.

Με τις διατάξεις αυτές η Πολιτεία εισάγει ρυθμίσεις που παραβιάζουν:

- την αρχή της ισότητας και αξιοκρατίας ανατρέποντας τη βασική αρχή της ιδιαίτερης ιεραρχίας και το καθεστώς εξέλιξης των Αστυνομικών Αξιωματικών, που προέρχονται από της Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

- την αρχή της ίσης μεταχείρισης των Αξιωματικών της σχολής Αξιωματικών Αστυνομίας και την αρχή της αναλογικότητας εξισώνοντας τους με Αξιωματικούς που προέρχονται από το Τ.Ε.Μ.Α.

Η Ομοσπονδία, πέραν των άλλων, ως κυρίαρχο ρόλο της έχει τη διαφύλαξη της ιεραρχικής  τάξης εντός του Σώματος και προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να τον περιφρουρήσει. Αφ’ ης η στιγμής η Πολιτεία έδειξε έμπρακτα ότι επιδίωξή της ήταν η νομοθέτηση χωρίς να λάβει υπόψη τις θέσεις του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ήταν μονόδρομος η προσφυγή στον φυσικό δικαστή προκειμένου να ακυρωθούν οι διατάξεις που παραβιάζουν κατάφωρα συνταγματικές αρχές οι οποίες αποτελούν τη βάση της ορθής νομοθέτησης. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε εναντίον καμίας κατηγορίας Αξιωματικων και ιδίως αυτών των προερχομένων από το Τ.Ε.Μ.Α., την αξία των οποίων και το προσφερόμενο έργο αναγνωρίζουμε στο ακέραιο. Η έμπρακτη αναγνώριση πιστοποιείται  πολλάκις σε ότι αφορά τα θεσμικά τους αιτήματα ( σύσταση βαθμού Α/Υ’, προαγωγή στον αυτό χρόνο με τους Αξιωματικούς Σ.Α.Ε.Α. του ιδίου έτους προαγωγής κ.α.). Είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να είναι διακριτές οι δυνατότητες εξέλιξης όλων χωρίς να οδηγούμαστε στην απαξίωση και την ισοπέδωση με όποιες οδυνηρές συνέπειες για το ηθικό, την προοπτική και την διατήρηση της ιεραρχικής τάξης εντός του Σώματος.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και σας βεβαιώνουμε ότι το 2022 θα είναι έτος διεκδικήσεων προς όφελος όλων των μελών μας αλλά και της Ελληνικής Αστυνομιας.  

 
2021 03 poaxia no ypografes
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis