Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:58 | 11/12/2017

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Ιωάννας Ροτζιώκου σχετικά:

  • με εξιχνίαση δύο υποθέσεων ανθρωποκτονίας,
  • με εξιχνίαση εννέα ένοπλων ληστειών σε τράπεζες,
  • τη σύλληψη στο εξωτερικό δύο υπηκόων Κολομβίας για τις υποθέσεις κλοπών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και
  • την εξάρθρωση δυο εγκληματικών ομάδων διακεκριμένων κλοπών οχημάτων

Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Η θεματολογία της σημερινής μας παρουσίασης περιλαμβάνει έξι (6) υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο επίπεδο της έρευνας, της εξιχνίασης και της διαλεύκανσης τους.

Πρόκειται για :

  • την εξιχνίαση δυο ανθρωποκτονιών, σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα,
  • τη σύλληψη, με διεθνή εντάλματα δύο (2) αλλοδαπών, σε Γερμανία και Κολομβία, που συνδέονται και αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές ειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και:
  • την εξιχνίαση (9) ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, την περίοδο από το 2002 έως το 2009, και
  • τη διερεύνηση δυο υποθέσεων, που σχετίζονται με διακεκριμένες κλοπές μοτοσυκλετών και αυτοκίνητων.

Η πρώτη περίπτωση, αφορά την ανθρωποκτονία 48χρονης υπηκόου Κίνας, η οποία την 26 Οκτωβρίου 2017 βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διέμενε μόνη της.

Στη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία ήταν έντονο το στοιχείο της βίας, καθώς η σορός του θύματος είχε βρεθεί κάτω από κρεβάτι, το σώμα ήταν περιτυλιγμένο με σεντόνι, το κεφάλι είχε τοποθετηθεί μέσα σε νάυλον σακούλα και είχε περιτυλιχθεί με κασκόλ, τα χέρια και πόδια ήταν δεμένα και ο λαιμός ήταν περιδεδεμένος με φουλάρι.

Από τη γενικότερη ανάλυση της «σκηνής» του εγκλήματος, σε συνδυασμό με τα επιμέρους αξιολογικά στοιχεία, που συνέθεταν τη μορφολογία της συγκεκριμένης υπόθεσης, προσανατολιστήκαμε στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο του θύματος, προκειμένου να προσδιορίσουμε τον «κύκλο» των υπόπτων και να σχηματοποιήσουμε το περίγραμμα της υπόθεσης.

Εξετάσθηκε το σύνολο σχεδόν των προσώπων, που εντάσσονταν στον κύκλο των προσωπικών επαφών και γνωριμιών του θύματος και μέσα από τη διαδικασία αυτή προδιαγράφηκε η ύπαρξη προσωπικών διαφορών του θύματος, με 27χρονη υπήκοο Μπαγκλαντές, στο πρόσωπο της οποίας εστιάσαμε το ερευνητικό μας ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη αλλοδαπή εξετάστηκε επανειλημμένα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και υπό την πίεση των αντιφάσεων στις οποίες περιέπεσε, σε σχέση με το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, περιγράφοντας με λεπτομέρειες την αλληλουχία των πράξεών της.

Όπως προέκυψε, τρεις ημέρες πριν βρεθεί η σορός της δολοφονηθείσας, μετέβησαν μαζί στο σπίτι του θύματος, προκειμένου να συζητήσουν για τις μεταξύ τους διαφορές.

Εκεί η δράστιδα προχώρησε στην εγκληματική της ενέργεια, χρησιμοποιώντας αρχικά ηλεκτρικό σίδερο, με το οποίο τη χτύπησε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια της απέφραξε τις αεροφόρους οδούς με τα χέρια της.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος της δράστιδος, βρέθηκε μεταξύ άλλων σημείων, στην εξωτερική επιφάνεια της σακούλας με την οποία ήταν καλυμμένο το κεφάλι του θύματος.

Η υπόθεση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη της δράστιδας με ένταλμα που εξέδωσε ο Ανακριτής, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 26χρονου υπηκόου Αλγερίας, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 5 Οκτωβρίου 2014, στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Θεμιστοκλέους, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Το θύμα είχε διακομιστεί από την Πλατεία Εξαρχείων, με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., βαριά τραυματισμένος από νύσσον και τέμνον όργανο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η ανθρωποκτονία του 26χρονου υπηκόου Αλγερίας ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως υπηκόων Αλγερίας και Μπαγκλαντές, με αφορμή διαμάχη για τη χωροταξική διανομή της περιοχής στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - και τρία άτομα που περιλαμβάνονται στους δράστες της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών, από τους οποίους ο πρώτος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή, ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται.

Ως προς την αλληλουχία των γεγονότων, το θύμα μαζί με φίλο του αλλοδαπό, πλησίασαν τον 23χρονο συλληφθέντα και διαπληκτίστηκαν μαζί του. Τότε επενέβηκαν οι άλλοι δυο ταυτοποιημένοι δράστες και τους επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια, μαζί με άλλους άγνωστους ομοεθνείς τους, προκαλώντας στο θύμα καίριο πλήγμα στην τραχηλική χώρα.

Αμέσως μετά την επίθεση, ομοεθνείς του θύματος που πληροφορήθηκαν το συμβάν, αναζήτησαν τους υπαίτιους στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εντόπισαν τον 29χρονο δράστη και τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, για αντεκδίκηση.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής ερευνητικής διαδικασίας, που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια και συνδέεται με πλήθος ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών, που συναντήσαμε κατά το χειρισμό της υπόθεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί αλλοδαποί που εξετάστηκαν, φοβούμενοι προφανώς φαινόμενα αντεκδίκησης, δίσταζαν να τροφοδοτήσουν την έρευνα με στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στην ευχερέστερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί χρόνος, επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση των δεδομένων της.

Σε κάθε περίπτωση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με την εμπειρία και τη τεχνογνωσία που διαθέτει στο έπακρο, κατάφερε να εξιχνιάσει και την υπόθεση αυτή, διατηρώντας τον πήχη των εξιχνιάσεων σε υψηλά επίπεδα, για τα διεθνή και ευρωπαϊκά αστυνομικά πρότυπα.

Το τρίτο θέμα της σημερινής μας παρουσίασης αφορά στην εξιχνίαση εννέα (9) συνολικά ενόπλων ληστειών σε τράπεζες , που είχαν διαπραχτεί την περίοδο 2002 έως 2009.

Η ταυτοποίηση, ο εντοπισμός και η σύλληψη του 49χρονου ημεδαπού δράστη, την 5 Δεκεμβρίου 2017, με βάση ένταλμα του Ανακριτή, ήρθε να ολοκληρώσει τη συστηματική προσπάθεια και την πολυετή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Υπηρεσίες μας λειτουργούν με τρόπο μεθοδικό και σε βάθος χρόνου, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα δεδομένα, ερευνητικά, εργαστηριακά και πληροφοριακά.

Αξίζει να σημειώσω ότι ο 49χρονος δράστης αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα περίπου (290.000) ευρώ, διαπράττοντας με την απειλή πιστολιού τις ακόλουθες ληστείες:

  • την 22 Δεκεμβρίου 2008 σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με λεία 19.564 ευρώ,
  • την ίδια ημέρα στην Καλλιθέα, σε υποκατάστημα της τράπεζας MILLENIUM και σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με συνολική λεία πάνω από 24.000 ευρώ,
  • την 23 Ιανουαρίου 2009 στο υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ τράπεζας στην Αθήνα, με λεία 13.350 ευρώ,
    την 19 Φεβρουαρίου 2009 στην Αθήνα, σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και σε υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ τράπεζας, με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ,
  • την 05 Δεκεμβρίου 2002 σε υποκατάστημα της ΑΤΤΙΚΗΣ τράπεζας στην Αθήνα, με λεία 49.135 ευρώ, και
  • την 05 Φεβρουαρίου 2003 σε υποκατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ τράπεζας στου Παπάγου και σε υποκατάστημα της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ τράπεζας στο Χολαργό, με λεία πάνω από 77.000 ευρώ.

Θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς βιολογικό υλικό του δράστη εντοπίστηκε σε περίπτωση ληστείας το 2009 ενώ αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε σε ανάλογη περίπτωση το 2003.

Επιπλέον ο δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές από το έτος 1993 τουλάχιστον, έχοντας συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της Χώρας για συνολικά πέντε (5) έτη περίπου.

Η τετάρτη περίπτωση της παρουσίασης μας σχετίζεται με την πρόοδο της υπόθεσης, που είχε χειριστεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και αφορούσε στην εξιχνίαση τεσσάρων (4) κλοπών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, που διαπράχτηκαν από μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με προορισμό χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η υπόθεση αυτή εκτυλίχτηκε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2017 και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι από τη μεθοδική έρευνα των Υπηρεσιών μας είχαμε καταφέρει να ταυτοποιήσουμε πέντε (5) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι με βάση τα παραπάνω διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν:

  • την 05 Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και
  • την 03 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη Χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, INTERPOL.

Παράλληλα με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις (3) ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο (2) ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο (2) ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα παραπάνω Νοσοκομεία.

Αξιολογώντας την συγκεκριμένη υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι η σύλληψη των δυο (2) δραστών σε Κολομβία και Γερμανία, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αναμφίβολα έχει ως αφετηρία την ταυτοποίηση των δραστών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Είναι μια υπόθεση, που ως γνωστό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών Αστυνομιών αλλά και άλλων συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, στις χώρες των οποίων έχει δραστηριοποιηθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση.

Προτού παραχωρήσω το λόγο στην Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνόμο Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου, για να σας παρουσιάσει τις άλλες δυο (2) υποθέσεις που σχετίζονται με διακεκριμένες κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, θα ήθελα να μνημονεύσω την πολύ σημαντική πρόσφατη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών, με την κατάσχεση (136) κιλών κοκαΐνης,

Η υπόθεση αυτή συνιστά ένα καίριο, καθοριστικό πλήγμα στα διεθνή κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα μας οδηγεί σε νέα πεδία διευρυμένων ερευνών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του, υπηρετώντας και προστατεύοντας με συνέπεια το κοινωνικό σύνολο.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής αποτελεί διαχρονικά την προμετωπίδα και την αιχμή του δόρατος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Σήμερα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διαθέτει επιχειρησιακή στρατηγική, εξειδικευμένη μεθοδολογία και τεχνογνωσία και κυρίως επαγγελματισμό και προσανατολισμό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτέλεσματα, τα οποία είναι απτά, μετρήσιμα και κυρίως αναγνωρίζονται από την κοινωνία των πολιτών, που μας εμπιστεύεται. Και αναφέρομαι στην κοινωνία γιατί σε αυτή απευθυνόμαστε, σε αυτή λογοδοτούμε και αυτή, εν τέλει, μας αξιολογεί.

Σας ευχαριστώ.

Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου:

Καλησπέρα σας,

Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές οχημάτων, (μοτοσικλετών και αυτοκινήτων), αντίστοιχα, και δραστηριοποιούνταν σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση , από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές μοτοσικλετών, σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί συνολικά δεκαεπτά (17) μοτοσικλέτες.

Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί συνολικά, τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα τρεις (3) ημεδαποί (23, 22 & 21 ετών) και 17χρονος υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, δομημένη,με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, πέραν του τελευταίου εξαμήνου, έχοντας σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διαπράττοντας κλοπές μοτοσικλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

Αφού στοχοποιούσαν τα δίκυκλα που τους ενδιέφεραν (ως επί τ o πλείστ o ν μοτοσικλέτες - τύπου «endurο»), κατόπτευαν τους χώρους, όπου φυλάσσονταν και νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, παρακάμπτοντας τυχόν μέτρα ασφαλείας, τα αφαιρούσαν.

Κατόπιν μετέφεραν τις μοτοσικλέτες σε ειδικούς χώρους, που διατηρούσαν και στη συνέχεια είτε τις μεταπωλούσαν (ολόκληρες), είτε τις διέλυαν και τις πωλούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μοτοσικλέτες, τύπου «endurο», που στόχευε η ομάδα, ήταν επί το πλείστον αγωνιστικά μοντέλα, για τις οποίες δεν προβλέπεται η έκδοση αδειών κυκλοφορίας, ενώ η χρήση τους περιορίζεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, καθώς και σε αγώνες ταχύτητας και επιδείξεων, που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε οικίες και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν - μεταξύ των άλλων - και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών μοτοσικλετών, κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι οι (3) ημεδαποί έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρους τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος του παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Στη δεύτερη περίπτωση , από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη, με ένταλμα σύλληψης του 10ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, 23χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης του προανακριτικού υλικού και των αποτελεσμάτων των συγκριτικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 23χρονος με τον συνεργό του, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, διέπρατταν κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», αφαιρώντας κυρίως το τιμόνι, καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα από το εσωτερικό τους (λεβιέ ταχυτήτων, οθόνες, συσκευές πλοήγησης (gps), κ.α.), στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου, των Πατησίων και της Δάφνης-Υμηττού.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο 23χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε στο 10ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων.

Σας ευχαριστώ.

(Παρατίθεται πίνακας με την δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για το χρονικό διάστημα από 24 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2017)

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis