Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kl
23:14 | 29/05/2023

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση τη Δευτέρα για να τιμήσει την Εθνική Αστυνομική Εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η «απάντηση δεν είναι η αποχρηματοδότηση» των αρχών επιβολής του νόμου. Εστίασε επίσης στα μέτρα ελέγχου των όπλων.

"Ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Η απάντηση δεν είναι να αφαιρέσουμε χρήματα από την αστυνομία", είπε ο Μπάιντεν. «Το θέμα είναι να σας παρέχουμε τους πόρους και την εκπαίδευση για να είστε αποτελεσματικοί προστάτες των κοινοτήτων μας».

Διαβάστε επίσης

Ο Μπάιντεν έδωσε τα εύσημα στον εαυτό του για την υπογραφή του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρέχοντας 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολιτείες και πόλεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση και την πρόσληψη περισσότερων αστυνομικών και την πληρωμή υπερωριών και μπόνους. Ο πρόεδρος είπε ότι μέχρι στιγμής, εκατοντάδες κοινότητες έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κεφάλαια, αναφέρει το Fox News.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Μπάιντεν άρχισε να συζητά για τον έλεγχο των όπλων, βάζοντάς τον στο πλαίσιο της αύξησης της ασφάλειας για τους αστυνομικούς.

«Υπέγραψα τον πιο σαρωτικό νόμο για την ασφάλεια των όπλων εδώ και σχεδόν 30 χρόνια για να βεβαιωθώ ότι οι αστυνομικοί μας δεν θα 'φύγουν' από τα όπλα στους δρόμους», είπε ο Μπάιντεν. "Επίσης, ενισχύουμε τους ελέγχους ιστορικού για αγορές όπλων και καταπολεμούμε τις παράνομες πωλήσεις όπλων".

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι τώρα «αναζητά άλλα 37 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσλάβει 100.000 περισσότερους αστυνομικούς εκπαιδευμένους στην κοινοτική αστυνόμευση  και για να παρέχει στην επιβολή του νόμου πόρους ψυχικής υγείας και ευεξίας με στόχο τη διασφάλιση ότι θα έχουν όσο το δυνατό περισσότερους συμβούλους και ψυχολόγους». Υποστήριξε επίσης την επένδυση «σε προγράμματα που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν τις βαθύτερες αιτίες του εγκλήματος».

Τέλος, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε και στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών.

"Το άκουσμα των ονομάτων των πεσόντων αστυνομικών επαναφέρει στο μυαλό όλων τη στιγμή που μαθεύτηκαν τα άσχημα νέα. Ελπίζω όμως να αντλήσετε παρηγοριά και δύναμη από τη γνώση ότι η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ότι η εκτεταμένη οικογένεια επιβολής του νόμου θα είναι πάντα εκεί για εσάς", είπε.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis