Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:14 | 14/07/2023

Του Ηλία Προύφα

Σύμφωνα με το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται από τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες προσλήψεις με εσωτερικό διαγωνισμό, θα είναι οι 150 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες θα γίνονται μέσω των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, δεν θα προσληφθεί ξανά ειδικός φρουρός, ενώ όσοι υπάρχουν θα ομογενοποιηθούν.

Ακόμη και οι πολιτικοί υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με εξετάσεις και γίνεται προσπάθεια για τον καθορισμό των οργανικών θέσεων, που θα καλύπτονται με αυτό τον τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είχαν προκηρυχθεί 60 θέσεις για πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ., η διαδικασία σταμάτησε και ζητήθηκε να αυξηθούν κατά 60 οι θέσεις όσων θα μπουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις στην αστυνομία, για να γίνει η πρόσληψή τους μέσω της νέας διαδικασίας.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Επαγγελματίες Οπλίτες, από το 2021, όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr.com, υπήρχε η σκέψη οι προσλήψεις των Επαγγελματιών Οπλιτών, να γίνονται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Κάτι τέτοιο φέρεται πως υπάρχει ακόμη στους σχεδιασμούς του ΥΠΕΘΑ και είναι πολύ πιθανό η φετινή προκήρυξη των 2900 Επαγγελματιών Οπλιτών, που θα εκδοθεί, να είναι η τελευταία εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Οψόμεθα…

kranosgr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis