Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:56 | 14/03/2024

Η ασφάλεια αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο καυτό θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 και η Γαλλία σκοπεύει να μην αφήσει τίποτα στην τύχη του, καθώς πρόκειται να επιστρατεύσει και τη βοήθεια μονάδων κατά των drones.

 Η στρατιωτική βάση του Βιλακουμπλαί λίγο έξω από το Παρίσι θα είναι το κέντρο συντονισμού κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπου αστυνομικοί, χωροφυλακή και αξιωματικοί του στρατού θα συνεργάζονται για να περιορίσουν την απειλή που θέτουν τα drones.

Διαβάστε επίσης

 «Τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή διαμαρτυρίας ή με τρομοκρατική πρόθεση», δήλωσε σήμερα (14/3) στους δημοσιογράφους η ο στρατηγός Αρνό Μπουργκινιόν, αξιωματικός υπεύθυνος για την προστασία από αέρα και κατά των drones για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 «Έχουμε δει ότι ήταν εύκολο να χρησιμοποιήσεις ένα drone για άλλους σκοπούς και να το μετατρέψεις σε όπλο».

 Οι αξιωματικοί θα παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και θα μπορούν να αναγνωρίζουν drones - είτε με ραντάρ είτε εικόνες που θα αποστέλλονται από αξιωματικούς στο έδαφος- στους Ολυμπιακούς χώρους. Μερικά από τα drones θα αναγνωριστούν ως «φίλοι» ενώ άλλα θα εξουδετερωθούν.
 Οι αξιωματικοί θα χρησιμοποιήσουν μία από τις 15 βαριές μονάδες αντι-drone, οι οποίες διαθέτουν ραντάρ, κάμερες και κεραία εμπλοκής και μπορούν να εξουδετερώσουν ένα drone χιλιόμετρα μακριά.
 Στη διάθεσή τους θα είναι και «όπλα» anti-drone, τα οποία μπερδεύουν το ραδιοσήμα ενός drone ή τα κατεβάζουν με λέιζερ.

  «Μερικά drones χρησιμοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και για άλλα γεγονότα, επομένως δεν μπορούμε απλώς να τα απαγορεύσουμε εντελώς», είπε ο Μπουργκινιόν.
 
 Αν και η Γαλλία δεν έχει υποστεί ποτέ επίθεση με drone, η χώρα έγινε στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων που περιελάμβαναν ταυτόχρονη επίθεση από ένοπλους και βομβιστές αυτοκτονίας σε χώρους διασκέδασης και καφέ στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. 

A. Bαζογιάννης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis