Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μισθοι
09:49 | 22/11/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο του policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Την καλημέρα μου στη διαχείριση του policenet και σε όλους τους συναδέλφους μου.

Διαβάστε επίσης

Πλέον με χωρίζουν λίγοι μήνες από τη συνταξιοδότηση. Σχεδόν 4 δεκαετίες της ζωής μου είχα την τιμή να φοράω την στολή του Αστυνομικού.

Θα ήθελα λοιπόν να πω κι εγω τη γνώμη μου για το ζήτημα των τελευταίων μηνών, δηλαδή τις αποδοχές των Αστυνομικών που κατά γενική ομολογία είναι τραγικές.

Ζούμε τον ίδιο κύκλο ξανά και ξανά. Οι παλιότεροι συνάδελφοι θα θυμούνται τις εποχές που οι αστυνομικοί ήταν οι πιο κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι της χώρας. Μιλάω για τις εποχές που η εισαγωγή στο Σώμα δεν γινόταν με πανελλήνιες. Τότε λοιπόν όποιος επέλεγε να γίνει αστυνομικός, προκαλούσε την έκπληξη του οικογενειακού και του φιλικού του κύκλου.

Εκείνες τις εποχές, το επάγγελμα του αστυνομικού αποτελούσε επιλογή πολύ λίγων ανθρώπων και δυστυχώς αυτό πάει να συμβεί και τώρα. Κάνει και πάλι τον κύκλο της η "κατάσταση". Θα δείτε πως σε λίγα χρόνια οι ελαχιστες θεσεις που βγάζουν οι σχολές, με το ζόρι θα καλύπτονται και ασφαλώς δεν θα τις καταλαμβάνουν μαθητές του 18,5 όπως τώρα, αλλά υποψήφιοι με μικρότερες βαθμολογίες. Αυτό δεν το επισημαίνω για τον βαθμό αυτό καθε αυτό αλλά για να σας δωσω να καταλάβετε ότι με τους τόσο τραγικούς σημερινούς μισθούς, πλέον η αστυνομια δεν θα αποτελεί την επιλογη πολλών νέων ανθρωπών.

Σε μια εποχή που διαρκώς αλλάζει και οι απαιτήσεις χρειάζονται νέες δεξιότητες, δυστυχώς η αστυνομία επιστρέφει σε καταστάσεις του παρελθόντος, λόγω της απροθυμίας να αμοίβονται τα στελέχη της σωστά.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι και σοβαροί, το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομεις του Δημοσίου. Πλέον κανείς δεν αμοίβεται επαρκώς σε κανέναν κλάδο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθω στους νεότερους συναδέλφους καλή δυναμη στα χρόνια που θα έρθουν και να μην χάνουν το κουράγιο τους."

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis