Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Wagner
17:00 | 24/01/2023

Δημοσιογράφοι του ιστότοπου 47news, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe, αναγνώρισαν έναν ακόμη μαχητή της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και συγκεκριμένα τον επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη Αλεξάντρ Τιούτιν, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών για κατά παραγγελία δολοφονία μιας τετραμελούς οικογένειας, εκ των οποίων τα δύο ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου, ο Τιούτιν στρατολογήθηκε στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner στις αρχές Ιουλίου ενώ έκτιε την ποινή του στην αποικία κρατουμένων αριθμός 9 στην περιοχή της Καρελίας. Αλλά ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη. Στις 17 Ιανουαρίου ο Τιούτιν αναχώρησε αεροπορικώς για την Αττάλεια στην Τουρκία, όπου πριν μερικές μέρες είχε φθάσει η σύζυγός του.

Όπως γράφει το 47news ο Τιούτιν συνελήφθη το 2018 ενώ προσπαθούσε να βρει έναν πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την ανιψιά του με την οποία είχε κληρονομικές διαφορές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγε η αστυνομία αποδείχθηκε ότι το 2005 με δική του παραγγελία δολοφονήθηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Με ένα αυτόματο τύπου Καλάσνικοφ πυροβόλησαν θανάσιμα τον συνεταίρο του στην επιχείρηση Ντιμίτρι Ζιναϊλοφ, τη σύζυγό του, τον 11χρονο γιό του και τη 15χρονη κόρη του. Μετά τους πυροβολισμούς τους αποτέλειωσαν με τσεκούρι. Το 2021 ορκωτό δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Τιούτιν είναι ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Χθες επίσης έγινε γνωστό, όπως έγραψε το κανάλι Rotonda στην εφαρμογή Telegram, το οποίο επικαλείτο η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe., ότι ένας μαχητής της μισθοφορικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner, ο Αντόν Ιόνοφ ήταν κατά το παρελθόν μέλος εγκληματικής συμμορίας και βασάνιζε τα θύματα του με ζεματιστό νερό.

Σύμφωνα με την έρευνα της Rotonda ο Ιόνοφ κατά το παρελθόν, που είχε το παρατσούκλι «Σιάπα», ήταν μέλος της λεγόμενης συμμορίας των «μοτίνσκιχ». Η εν λόγω συμμορία από το 2008 έως το 2015 ασχολούνταν με εκβιασμούς, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών σε ορισμένες περιοχές της περιοχής του Λένινγκραντ.

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2015. Τον Ιούλιο του 2018 το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών στον Ιόνοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.Europe

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis