Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μισθολογικα
09:59 | 10/03/2023

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Καλημέρα σας. Θα ήθελα μέσα από το policenet να διατυπώσω μία πρόταση που εκτιμώ ότι θα διευκόλυνε πολλούς συναδέλφους.

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα θετικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι η ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών και η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και του χαρτιού. Πλέον μέσω του gov γίνονται πολλές διαδικασίες χωρίς κόπο και σε σύντομο χρόνο.

Επίσης, βλέπουμε ότι για αρκετές ενέργειες που αφορούν το σύνολο του πληθυσμού έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πολύ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δηλαδή το προσωπικό mail που έχει δηλώσει ο καθένας μας.

Εκεί λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για επιδόματα αλλά και για σοβαρά ζητήματα, όπως το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

Ακόμα και για ποινικοδικονομικά θέματα, όπως οι επιδόσεις, έχουν προβλεφθεί πλέον διατάξεις που αξιοποιούν τα email.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να γίνεται κάτι αντίστοιχο και με τη μισθοδοσία των Αστυνομικών;

Κάθε μήνα εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου μας το αναλυτικό σημείωμα αποδοχών για κάθε αστυνομικό.

Η πρόταση μου είναι να εξεταστεί τεχνικά η δυνατότητα το συγκεκριμένο σημείωμα αποδοχών να στέλνεται αυτοματοποιημένα στο email που θα δηλώσει κάθε αστυνομικός.

Με αυτό τον τροπο θα μειωθεί το χαρτί που καταναλώνεται για τις συγκεκριμένες εκτυπώσεις.

Επίσης, όσοι από εμάς εργάζονται αποκλειστικά σε εξωτερικά καθήκοντα, δεν θα επιβαρύνουμε πλέον τους γραμματείς μας ζητώντας τους να μας τα κατεβάσουν από τη σχετική πλατφόρμα της ΕΛ.ΑΣ. και να μας τα στείλουν.

Τέλος, όλοι έχουμε βρεθεί σε μία τράπεζα ή Υπηρεσία που μας ζήτησε το σημείωμα αποδοχών σαν αναγκαίο δικαιολογητικό για κάποια διαδικασία, όμως δεν το είχαμε μαζί και χρειάστηκε να ξανα πάμε χάνοντας χρόνο. Ενω αν το σημείωμα αποδοχών υπηρχε μέσα στο email, τοτε θα μπορούσαμε να το ανασύρουμε αμέσως μέσα από ένα smartphone.

Επίσης, πλέον η πλειοψηφία των συναδέλφων έχουμε και υπηρεσιακά email. Ισως θα μπορούσαν να αξιοποποιηθούν και αυτά για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Τα απλά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Γι΄αυτό σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στο policenet την επιστολή μου, με την ελπίδα να εξελιχθούμε και στο συγκεκριμένο θέμα. "

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis