Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το μικρότερο πυροσβεστικό όχημα του κόσμου κοστίζει 24.000 ευρώ
23:14 | 26/03/2023

Αυτό το χαριτωμένο και λιλιπούτειο πυροσβεστικό όχημα δεν είναι κάποιο παιχνίδι, τύπου μινιατούρα για μικρά αγόρια, αλλά ένα πραγματικό, που σχεδιάστηκε να εκτελεί τα καθήκοντά για εκεί που προορίζεται.

Αντί αυτού, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πελώρια φορτηγά που μερικές φορές ξεπερνούν και τα δέκα μέτρα σε κάποιες χώρες. Με τεράστιες δεξαμενές νερού και αντίστοιχες αντλίες ψεκασμού πάνω τους. Το βάρος τους μπορεί να είναι μεγαλύτερο και από 40 τόνους, ενώ επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς αγγίζοντας ακόμα και ταχύτητες 100 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης

fire car 2

Το Honda Acty Crawler, που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, δεν έχει καμία σχέση με αυτά, όπως βλέπετε. Διότι, το ιαπωνικό μοντέλο, το οποίο είναι παραλλαγή του Acta, έχει κατασκευαστεί για τους στενούς δρόμους της χώρας προέλευσής του.

Εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 656 κ.εκ. που αποδίδει 38 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω μηχανικού κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Διαθέτει επίσης κοντές σχέσεις και μπλοκέ διαφορικό πίσω, με το κοντέρ του να αναγράφει μόλις 3.590 χλμ.

fire car 3

Οι τροχοί των 12 ιντσών φορούν ελαστικά διαστάσεων 145, ενώ στις πιο δύσκολες περιπτώσεις επιστρατεύονται μέχρι και ερπύστριες. Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι αυτή ενός τυπικού μικρού αυτοκινήτου του 1996 με μαύρα σκληρά πλαστικά και γκρι υφασμάτινα καθίσματα.

Το συγκεκριμένο μινιόν πυροσβεστικό πωλήθηκε αντί 24.000 ευρώ σε δημοπρασία του Bring a Trailer, που διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου. Εννοείται πως ο ευτυχής νέος κάτοχός του δεν πρόκειται να το ρίξει πια στη μάχη. Το πιθανότερο είναι πως θα έχει πλέον το ρόλο του αξιοθέατου, σε βόλτες και συγκεντρώσεις αυτοκινήτων.

 

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis