Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:56 | 06/05/2023

Η   Επιτροπή Διοικητικών Θεμάτων  της Π.Ο.ΑΣ.Υ., πριν λίγες ημέρες είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ.

Η εν λόγω συνάντηση υπήρξε γόνιμη και παραγωγική, και οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών ζήτησαν να  εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση εφτά νευραλγικών ζητημάτων.

Διαβάστε επίσης

 

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν, προτάθηκαν και τρεις αλλαγές που αφορούν τις μεταθέσεις των Αστυνομικών:

- Τροποποίηση του  ’‘Π.Δ. 100/2003 Αρθ. 18 Παρ. 5 Προσφυγή‘’  και η κενή θέση που   θα   προκύπτει   σε   περίπτωση   ακύρωσης   διαταχθείσας   μετάθεσης   από   μία περιοχή μετάθεσης σε άλλη, με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια του άρθρου 3, να καλύπτεται υποχρεωτικά στις δεύτερες τακτικές μεταθέσεις.

- Ακόμα και αν δεν προκηρύσσονται οργανικές θέσεις από το Συμβούλιο Μεταθέσεων σε κάποια Διεύθυνση Αστυνομίας, το Προσωπικό να έχει δικαίωμα αίτησης και να αναρτάται επετηρίδα του πίνακα μορίων, προκειμένου να λαμβάνει γνώση ο κάθε ενδιαφερόμενος δίνοντάς  του έτσι τη δυνατότητα να κάνει χρήση του δικαιώματός του για αμοιβαία μετάθεση.

- Προτάθηκε επίσης όπως τροποποιηθεί στο εδάφιο 2 της § 3 του Άρθρου 15 του Π.Δ. 100/2003, η πρόταση ‘’καθώς και εκείνοι που μετατέθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια στον τόπο συμφερόντων τους’’ με την πρόταση ‘’καθώς και εκείνοι που μετατέθηκαν στον τόπο συμφερόντων τους’’. Στα πλαίσια ισονομίας και του δικαιώματος βαθμολογικής εξέλιξης των υπηρετούντων Αστυνομικών στην εκάστοτε Δ.Α., να παρέχεται το δικαίωμα στους Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες που επιθυμούν την προαγωγή στο βαθμό του Αρχιφύλακα, μέσω εξετάσεων, να  μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές χωρίς το φόβο της μετάθεσης εκτός αυτού τόπου συμφερόντων τους. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. εφόσον υπηρετούν ήδη στον τόπο συμφερόντων τους, ως Αστ/κες ή Υπαρχ/κες (Α.Υ.), είναι άδικο και αναχρονιστικό το να υπάρχει διαχωρισμός με τους αντίστοιχους υπηρετούντες που μετατέθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis