Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 17/05/2023

Αναγνώστες του Policenet.gr μας ρωτούν αν θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα συμβούλια τακτικών μεταθέσεων του έτους ή αν θα αναβληθούν λόγω των εκλογών;

 

Διαβάστε επίσης

Θέσαμε το ερώτημα στον συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ κ. Θεόφιλο Παπαδάκη, ο οποίος μας επισήμανε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παράγραφος 1 του π.δ. 100/2003 (Κώδικας Μεταθέσεων Αστυνομικών) σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήτοι δηλαδή από την προκήρυξη μέχρι και την πέμπτη ημέρα μετά την Κυριακή των εκλογών, απαγορεύεται η έκδοση διαταγών μεταθέσεων.

Άρα λοιπόν δεν μπορούν να συνεδριάζουν να αρμόδια Συμβούλια Μεταθέσεων, είτε του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, είτε των ΓΑΔ Αττικής και Θεσσαλονίκης και των οικείων Διευθύνσεών τους, καθώς επίσης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών της χώρας μας, μέχρι την πέμπτη ημέρα μετά των εκλογών!

Επειδή, βάσει των σχετικών διατάξεων των άρθρων 14 και 16 του π.δ. 100/2003, οι Τακτικές Μεταθέσεις για το Αστυνομικό προσωπικό μέχρι και τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή (ειτε με αντικειμενικά κριτήρια, μόρια, είτε για Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες, είτε με κοινωνικά κριτήρια, λοιπές περιπτώσεις εξαιρέσεις ή Υπηρεσίες γραφείου κλπ), θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι την 10 Ιουνίου 2023 απο το Ανώτερο και το Κατώτερου Συμβούλιο Μεταθέσεων ανάλογα, ενώ οι Εσωτερικές Μεταθέσεις σε κάθε Περιφερειακή Υπηρεσία (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών) προβλέπεται να αποφασίζονται στο Β' 15ήμερο του Ιουλίου 2023 και προκειμένου να γνωρίζουν ολοι οι συνάδελφοι, θα έχουμε τα εξής ενδεχόμενα, για όλες τις περιπτώσεις:

- Εάν δεν πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές, τότε προφανώς θα συνεδριάζουν τα αρμόδια Συμβούλια Μεταθέσεων του Αρχηγείου μας, δηλαδή το Κατώτερο και το Ανώτερο, σύμφωνα με τις ημερομηνίες που θέτει ο Κώδικας Μεταθέσεων.

- Εάν πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές (ενδεχόμενα την 2 Ιουλίου 2023), τότε προφανώς βάσει της ανωτέρω διάταξης, τα ανωτέρω Συμβούλια Μεταθέσεων του Αρχηγείου μας θα συνεδριάζουν μετά την πέμπτη ημέρα μετά τις δεύτερες εκλογές.

- Προφανώς και δεν επηρεάζεται η διαδικασία των Εσωτερικών Μεταθέσεων για τις περιοχές των ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών της χώρας, για το προσωπικό μέχρι τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, καθώς επίσης και για τους αξιωματικούς του ν. 3686/2008, αφού τα Αρμόδια Τοπικά Συμβούλια Μεταθέσεων θα συνεδριάζουν γι' αυτές τις εσωτερικές μεταθέσεις μετά την 15 Ιουλίου 2023.

- Σε κάθε περίπτωση εάν η προεκλογική περίοδο συνεχιστεί, πάντοτε έχει εφαρμογή η παράγραφος 1 του άρθρου 24 του π.δ. 100/2003, δηλαδή απαγορεύεται η έκδοση μεταθέσεων μέχρι και την πέμπτη ημέρα από τις εκλογές!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis