Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 10/06/2024

Tο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις «Επιστήμες της Αγωγής», πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), με σημαντικά μειωμένα δίδακτρα ύψους 3.300 Ευρώ συνολικά.

Το εγνωσμένου κύρους Πρόγραμμα, το οποίο ενδιαφέρει (εν δυνάμει) εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προσφέρει τέσσερις (4) κατευθύνσεις: (α) Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική, (β) Εκπαίδευση για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, (γ) Ειδική Εκπαίδευση και (δ) Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας. Εστιάζει σε θέματα παιδαγωγικών σπουδών με ιδιαίτερη έμφαση στα πεδία της οργάνωσης, διοίκησης, αξιολόγησης και αναλυτικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση, καθώς επίσης στα γνωστικά πεδία της ειδικής αγωγής και των τεχνολογιών μάθησης. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων παιδαγωγικών γνώσεων σε εκπαιδευτικούς και η προετοιμασία υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών και ερευνητών να δράσουν δημιουργικά και παραγωγικά στον χώρο εργασίας τους. Με την παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εντρυφήσουν σε θέματα παιδαγωγικών σπουδών με ιδιαίτερη έμφαση στα πεδία της οργάνωσης, διοίκησης, αξιολόγησης και αναλυτικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση, καθώς και να διερευνήσουν ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαπολιτισμικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εκπαίδευση και το θεωρητικό υπόβαθρο της διαφοροποίησης. Το Πρόγραμμα πραγματεύεται επίσης ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση παραδοσιακών και σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνολογιών στη διδασκαλία, καθώς και τη συστηματική αντιμετώπιση των διαδικασιών σχεδιασμού, δημιουργίας, χρήσης, αξιολόγησης και διαχείρισης ποικίλων διδακτικών μέσων και υλικών μάθησης.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και ο ελάχιστος χρόνος πλήρους φοίτησης είναι τα τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα σημαντικά μειωμένα δίδακτρα ύψους 3.300 Ευρώ (από 5.400 Ευρώ) προσφέρονται για όλους, όσοι θα εγγραφούν στο Πρόγραμμα το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές, ενώ και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ που θα εγγραφούν στο Πρόγραμμα επωφελούνται από τα μειωμένα δίδακτρα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι ευρωπαϊκό δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής», αλλά και στα υπόλοιπα 19 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis