Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΒΙΒΛΙΟ
12:57 | 11/06/2024

Με σημαντικά μειωμένα δίδακτρα (3.300 Ευρώ) και με δύο (2) ακαδημαϊκές κατευθύνσεις: (α) Εφαρμοσμένη - Εκπαιδευτική Γλωσσολογία και (β) Λογοτεχνία και Λογοτεχνικός Γραμματισμός, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία με τις σπουδές στον χώρο της λογοτεχνίας και της διδακτικής της γλώσσας.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η παράλληλη πορεία των δύο κατευθύνσεων του Προγράμματος και ο επιστημονικός διάλογος μεταξύ τους, που διασφαλίζει τη συνοχή και τη διεπιστημονικότητά του. Το Πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές μια δυναμική θεώρηση που συνδυάζει φιλολογικές, πολιτισμικές, κοινωνιολογικές / ανθρωπολογικές και γλωσσολογικές προσεγγίσεις, ενώ παράλληλα τους εξασφαλίζει τα εφόδια για αποτελεσματική διδασκαλία. Οι απόφοιτοί του μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδεύτριες/τές σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, σχεδιάστριες/τές, διοργανώτριες/τές ή αξιολογήτριες/τές προγραμμάτων διδασκαλίας της γλώσσας και της λογοτεχνίας, υπεύθυνες/οι χάραξης γλωσσικής και εκπαιδευτικής πολιτικής και ερευνήτριες/τές σε κέντρα ερευνών και οργανισμούς που ασχολούνται με τα γνωστικά πεδία του Προγράμματος.

Το ΜΠΣ «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και ο ελάχιστος χρόνος πλήρους φοίτησης είναι τα τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Πέραν των σημαντικά μειωμένων διδάκτρων ύψους 3.300 Ευρώ συνολικά (από 5.400 Ευρώ), το ΑΠΚΥ παρέχει εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές (π.χ. ανέργους, λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολύτεκνους) και ήδη απόφοιτούς του.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι ευρωπαϊκό δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους. Στο ΑΠΚΥ η φοίτηση είναι αποκλειστικά εξ αποστάσεως, ενώ και οι τελικές εξετάσεις πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», αλλά και στα υπόλοιπα 19 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2024  μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis